QuiChe d'EspiNacs amB formaTge de caBra i Patata

Amics i amigues, avui us presento aquesta altra quiche (no és la primera que publico) que tot just ens hem cruspit, i com no hem deixat ni una engruna, he pensat: comparteix-la!

Aquí la teniu:

INGREDIENTS (4 persones)

1 làmina de pasta brisa

3 ous

100 ml de llet evaporada o crema de llet

350 grams d’espinacs

½ bossa de preparat de puré de patates

1 carbassó petit

2 talls de formatge de cabra

1 pebrot vermell

Llet (pel puré)

Aigua

Sucre

Sal

Preescalfeu el forn a 200º. Distribuïu la massa en un motlle que pugui anar al forn, ompliu-la de cigrons crus (jo faig servir aquesta tècnica però si en sabeu una altra endavant!). Poseu-lo al forn (a dalt i a baix) durant un quart d’hora aproximadament. Seguidament retireu-la i traieu els cigrons.

Mentre es cou la pasta brisa, talleu a dauets ben petits el carbassó i coeu-los al vapor o salteu-los amb una mica d’oli a la paella i reserveu-lo. Per altra banda coeu i escorregueu els espinacs i barregeu-los amb els ous, la llet evaporada i un polsim de sal. Reserveu aquest preparat.

Per altra banda prepareu el puré de patates seguint les instruccions de l’envàs (necessitareu aigua, llet, sal i el contingut de mitja bossa ja que tota la bossa seria massa). Un cop fet el puré, incorporeu-hi el carbassó i barregeu..

Ara només hem de muntar la quiche: A la base distribuirem una capa del puré de patata amb carbassó, al damunt hi posarem el formatge de cabra tallat a trossets i a continuació abocarem el preparat d’espinacs, ous i llet. Coeu al forn durant 35-40 minuts.

I atenció! Serviu la quiche amb una confitura de pebrot vermell casolana. Si els espinacs i el formatge de cabra combinen a la perfecció, ja veureu amb la confitura de pebrot. Per cada pebrot necessitareu tres cullerades de sucre i un got i mig d’aigua (només heu de coure molt lentament el pebrot, amb l’aigua i el sucre i passada un hora i mitja aproximadament tritureu tot i coleu-ho). Podeu fer més quantitat i utilitzar-la en una altra ocasió.

Comentaris

a peu coix ha dit…
Ostres que "xula"! I fa cara d'estar molt bona
Mercè ha dit…
Ruben, genial aquesta quiche! A mi la d'espinacs també m'agrada molt, però la teva versió és molt més enriquida amb el carbassó i pebrot vermell.
Petons!
Francesc ha dit…
Trobe molt encertat el truc d'usar el puré de creïlla (= patata ) a la quix. M'apunte la recepta, no cal dir-ho. Fa una pinta estupenda!!! Enhorabona i salutacions.
el taller de cuina ha dit…
Carai Ruben quina bona pinta aquesta quiche!
Mone ha dit…
Aquesta quiche te una pinta extraordinària, la poso a la meva llista de plats a fer ben aviat !
Gemma ha dit…
Caram, això és molt més que una simple quiche, és un pastís salat de pisos! M'agrada molt la idea de les capes, el puré, el formatge i els espinacs... M'apunto la recepta, que la trobo molt originals ;)
xaro ha dit…
M'encanten les quiches i aquesta es superoriginal, la probaré!!!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Què original separant els ingredients per capes!! ha de ser boníssima...petonets
Laia ha dit…
Gràcies per la teva visita al meu blog! Ostres hi ha milers de blogs, dia a dia en vaig descobrint més.
Per cert, aquesta quiche fa una pinta boníssima. A més sense res de carn, és perfecta!
Laia ha dit…
Gràcies per la teva visita al meu blog! Ostres hi ha milers de blogs, dia a dia en vaig descobrint més.
Per cert, aquesta quiche fa una pinta boníssima. A més sense res de carn, és perfecta!
Gent jove pa tou ha dit…
Mmmm quina quiche!
Nosaltres acostumem a fer la Lorraine, la més típica, però aquesta és espectacular.
Cira ha dit…
L'acabo descobrir i provarè de fer-la, pero no entenc perque serveixen els cigrons
Cira ha dit…
Mirarè de fer-la, pero em queda el dupte de perque serveixen els cigrons
RUBEN ha dit…
Hola Cira,
El pes dels cigrons impedirà que la pasta s'aixequi al coure's i/o faci butllofes.
Ja m'explicaràs...
Slts.

Entrades populars