PANETTONE

Ingredients:

Farina de força 500g
Aigua 100g
Llevat 7g
Sucre 100g
Sal 7g
Rovell d'ou 100g
Mantega 90g
Aigua de flor de taronger 90g
Fruites confitades i trossejades
Panses (250 g)
Ratlladura d'1 llimona
Ratlladura d'1 taronja
Extracte de vainilla

La meva darrera adquisició per a la cuina ha estat una super-mega-guai-panificadora. Aquesta recepta està feta amb panificadora però també es pot fer sense.
Abocar i batre en un bol tots els ingredients liquids o semi-líquids. És a dir: l'aigua, el rovell d'ou, l'aigua de flor de taronger (com que no tenia aquest últim ingredient, vaig inventar la meva pròpia aigua aromàtica fent una infusió d'anís estrellat), però l'aigua de flor de taronger (azahar) la podeu trobar en grans superfícies (carrefour, el corte inglés...).
Seguidament afegir la resta d'ingredients menys la fruita confitada i les panses (també ho podeu fer amb trossets de xocolata).
Dic això últim perquè la panificadora t'avisa quan has d'afegir els ingredients addicionals (en el nostre cas la fruita), primer fa la masa i després et demana el "entrebancs" o el farcit si és que n'hi ha. He triat el programa de pa dolç.
Per fer-ho amb el forn tradicional, el procediment és el mateix, s'ha de deixar fermentar la masa a temperatura ambient fins que dupliqui el volum (si ho poses en el forn a 50 graus el procés s'accelerarà). Un cop fet això, coure-ho al forn a 190º durant 30 minuts aproximadament. Podeu utilitzar un cassó d'aquests d'escalfar la llet com a motlle.

Comentaris

Entrades populars