PASTA FRESCA





Aquí la recepta de la pasta fresca que tothom hauria de provar a fer a casa almenys una vegada a la vida. Si més no, per veure i tastar la diferència amb les que ja ens venen fetes.

INGREDIENTS (4 persones)
3 ous
300 grams de farina de blat (100 grams de farina per cada ou)

PREPARACIÓ
Formeu un volcà amb la farina, afegiu-hi els ous en el centre. Treballeu amb les mans durant 15 minuts aproximadament fins que obtingueu una pasta uniforme, elàstica i de consistència mitjana.
Feu una bola i cobriu-la amb paper film o amb un drap de cuina i deixeu reposar durant 30 minuts.
Passat aquest temps tornarem a treballar la massa durant 5 minuts més i tot seguit ja podeu estendre-la amb el corró o amb la màquina de fer pasta, abans de tallar-la deixeu-la 15 minuts en repòs.
Podeu utilitzar l’estri de tallar les pizzes per fer tagliatelle o làmines de lasanya. A moltes botigues on podeu comprar estris de cuina trobareu també el tallador de pasta que és molt semblant al tallador de pizzes però amb forma dentada.

Laboriós, però val la pena.

Idees per al farciment (si feu raviolis o tortellinis): pera i gorgonzolla, espinacs i ricotta, barreja de formatges amb nous, pernil salat i camembert, bolets, carbassa...

Com fer tortellini: http://es.youtube.com/watch?v=Q8WNQTBhcw8



Comentaris

Anònim ha dit…
Que currat!

Quina bona pinta... però i la salsa???

D'on has tret el retalllador de raviolis?
Albert Borrell ha dit…
He fet la pasta tal i com diu la recepta. Ha quedat boníssima.

M'han dit per això que hi ha altres receptes en les que es posa una mica d'oli i una mica d'aigua. En sabeu res?? M'ha costat molt amassar la pasta.
RUBEN ha dit…
Hola Albert!
Tens raó, hi ha qui posa una o dues cullerades d'aigua o bé una mica d'oli, però si ho fas has d'anar en compte ja que sinó et pot quedar enganxosa i et serà més díficil manipular-la.
Per cert, ja penjaràs la recepta de la mona!!

Entrades populars