Crestes

Ingredients:
Per al farcit:
500 gr. de tomàquet triturat, 3 ous durs, 1/2 pebrot morró, 4 llaunes de tonyina
Per a la massa:
500 kg de farina, 200 ml d' aigua, 50 ml d' oli d' oliva, 1 ous, sal, llevat

Preparació:
Massa: Jo ho preparo aprofitant el programa de massa de la panificadora, però si no teniu panificadora, heu de mesclar l' aigua, la sal, el llevat i l' ou batut, afegiu la farina en un bol i aneu amassant fins aconseguir una massa fina i que no s' enganxi a les mans (normalment entre 15 o 20 minuts). Un cop teniu la massa al bol, tancarem aquest amb una mica de film i deixarem actuar el llevat durant 1 hora i mitja aproximadament.

Farcit: Prepareu una cassola de fang (una paella també serveix), posem el tomàquet a sofregir, mentre anem picant els ous durs i el pebrot escalivat, als deu minuts de cocció del tomàquet afegim els ous, el pebrot i la tonyina i el deixem aproximadament 30 minuts a foc lent.

Un cop tenim la massa llevada, la dividim en petites boles que anirem amassant amb ajut d' un corró fins aconseguir una massa fina que tallarem en cercles d' uns 12 cm de diàmetre, jo personalment utilitzo una tassa de cafè amb llet per a tallar la massa. Posem el farcit, que ja estarà fred i reposat, tanquem la cresta i amb ajut d' una forquilla tanquem els laterals.

Per finalitzar, només queda fregir les crestes.

Comentaris

Entrades populars