PA DE CARBASSA


Aquest pa ha sorgit de la nostra estada aquest cap de setmana a l’hotel Mas Ses Vinyes de Begur. Molt recomanable tant per el lloc on es troba i els paratges que hi ha a les rodalies, com per la immillorable atenció que hem rebut per part de la Raquel, en Jaume i en Marc (tot i que aquest últim no va sortir de la cuina) que gestionen aquest hotel.
Per sopar varem poder escollir entre diferents panets on hi havia aquest de carbassa tan bo. Com ja sabeu fa uns mesos tinc una panificadora de la qual estic molt orgullós...

Aquí teniu la recepta:

500 grams de farina
100 grams de puré de carbassa
200 ml d’aigua
8 grams de llevat de forner
Una culleradeta de sal

Feu la carbassa al vapor i tritureu-la amb la mini-pimer fins que quedi un puré ben fi. En el recipient de la panificadora, aboqueu-hi el puré, l’aigua amb el llevat dissolt i la sal. A continuació afegiu-hi la farina. Seleccioneu el programa i en unes horetes tindreu un pa dels més bons que he fet fins ara.
Les proporcions d’aquesta recepta no poden ser exactes ja que depèn de la farina que utilitzeu, jo en aquest cas he utilitzat farina integral, però penseu que un cop fet el primer amassat ens ha de quedar una bola consistent que no sigui gaire enganxosa, per aconseguir-la haurem d’afegir una mica més de farina per guanyar consistència o aigua. En aquest cas també vaig afegir al pa uns tomàquets assecats al sol trossejats que queden molt bé en aquest pa.

Comentaris

Entrades populars