RISOTTO DE BOLETS

Hi ha mil maneres de fer el rissoto, segur que cadascú el fa a la seva manera. Jo us presento aquesta recepta que no està gens malament i a més és molt senzill de fer. Silvia va per tu! Aquest risotto acompanyat d’una Guinness,mmmmmmmm!!!

1 got d’arròs
4 gots del brou d’hidratar els bolets
Bolets assecats (ceps, xiitake...)
½ ceba
1/2 got de vi blanc
½ got de nata líquida o crema de llet
1 trosset de mantega
Formatge parmesà

Per començar us haig de dir que el got que he fet servir per mesurar ha estat el que gairebé tothom té...el de la Nocilla (sí, sí...leche, cacao, avellanas y azucar)!!!
Hidrateu els bolets assecats amb aigua durant uns 30 minuts mínim, escorregueu els bolets i reserveu l’aigua! Serà el brou que utilitzarem per coure l’arròs.
Per una banda poseu a escalfar aquest brou “superaromàtic”. Per l’altra daureu la ceba ben picadeta en una paella amb oli, un cop daurada saltegeu-la amb el bolets i quan passin dos minuts afegiu-hi l’arròs i salteu-lo amb la ceba i els bolets.
Afegiu el vi blanc i deixeu reduir (que s’evapori l’alcohol), tireu un polsim de sal i incorporeu a poc a poc el brou sense deixar de remoure. A poc A poc. Lentament, suaument... Quan redueixi el brou, afegiu-ne més, sempre ben calent. Aquest procés durarà uns 15-20 minuts, però d’aquesta manera l’arròs deixarà anar l’amilasa i quedarà més cremós i gustós.
Quan estigui gairebé fet, afegiu la crema de llet i tot seguit la mantega i el formatge parmesà al gust.

Aprofitant l'avinentesa, que dirien el redactats administratius, us passo l'enllaç de la casa de turisme rural dels meus sogres, acabada d'inaugurar!

Comentaris

Albert Borrell ha dit…
Ei Ruben!! Provaré de fer aquest rissotto, fa molt bona pinta. He aprofitat per veure l'enllaç de la casa de turisme rural, quina casa més xula!! Si vaig per aquella zona un dia m'encantaria passar-hi. Apa noi. Ens veiem aviat i felicitats per aquest blog que no deixa mai de sorprendre'm. Una abraçada. Albert.

Entrades populars