Canelons d' estiu

Ara que ja tenim el calor a prop, us deixo una recepta que podeu fer de manera rapida quan torneu de la platja. Podeu adaptar els ingredients al vostre gust.

Ingredients (12 canelons)
12 lamines de pernil dolç, 4 tomàquets madurs, 4 llaunes de tonyina, brots de soja, 4 fulles d’ enciam, maionesa, sucre, oli d’ oliva.

Comencem la preparació afegint en un bol els tomàquets tallats a daus molt petits, la tonyina, l’ enciam tallant petit, els brots de soja i la resta d’ ingredients que vulguem afegir o substituir. Afegim maionesa al gust i ho mesclem tot be.

Ara afegirem el contingut del bol a les lamines de pernil dolç i les tancarem donant-li forma de caneló, afegirem una mica de sucre per sobre del rotllo de pernil dolç i cremarem aquest sucre amb l’ ajut d’ un bufador de cuina o un cremador per a crema catalana. Amb el sucre cremat aconseguim un contrast de sabors que queda molt be i un aspecte estètic, donant l’ efecte de gratinat dels típics canelons de pasta.

Per acabar afegirem un raig d’ oli per sobre dels canelons.

Comentaris

Gemma ha dit…
Ei, m'encanta la idea del sucre cremat!
De canelons com aquest en faig sovint a l'estiu (també amb farcits de peix tipus gambes i surimi) però no se m'havia acudit cremar-los per dobre... ho provaré!!
Anna ha dit…
Hola! M'encanten les receptes que fas...el rissoto de bolets, les patates farcides de salmó, la lasssanya, els milfulls...t'aniré visitant per agafar idees.

Felicitats pel blog. Una abraçada.

Anna
RUBEN ha dit…
Jooordi!! Com t'ho has currat! si senyor!!
Anònim ha dit…
Hola, hola!
Aquest comentari és per fer-te saber que em inclòs un enllaç del vostre bloc al nostre, Olleta de verdures. Tenim una secció on tractem de recollir tots els blocs de cuina que s'escriuen en català i és allà on us hem inclòs. Si teniu cap inconvenient, si us plau feu-nos-ho saber que no voldriem posar l'enllaç sense el vostre vist-i-plau.

I felicitats pel bloc! Està molt bé..

Massitet i kisumenja
Jordi ha dit…
Hola "Olletadeverdures", cap problema perquè incloeu el nostre enllaç, tot el contrari. Aprofito per posar un enllaç del vostre bloc al nostre.
La cuina vermella ha dit…
Ei, com sempre una canya de recepta!
Petons!
Núria ha dit…
Una recepta molt adecuada per l'estiu, amb molt bona pinta...i a més la puc menjar...jeje. Prenc nota!!
Anònim ha dit…
Això té una pinta tremenda, ho provaré Jordi,com veus, vaig dir que visitaria el blog i aqui estic

Nuria
Hola,
aquest tipus de canelons són uns habituals ala taula d'estiu de casa nostra. Jo el toc final li dono al gratinador amb una miqueta de formatge en pols barrejat amb pa ratllat.
PTNTS
Dolça

Entrades populars