Canelons d' estiu
Ara que ja tenim el calor a prop, us deixo una recepta que podeu fer de manera rapida quan torneu de la platja. Podeu adaptar els ingredients al vostre gust.
Ingredients (12 canelons)
12 lamines de pernil dolç, 4 tomàquets madurs, 4 llaunes de tonyina, brots de soja, 4 fulles d’ enciam, maionesa, sucre, oli d’ oliva.
Comencem la preparació afegint en un bol els tomàquets tallats a daus molt petits, la tonyina, l’ enciam tallant petit, els brots de soja i la resta d’ ingredients que vulguem afegir o substituir. Afegim maionesa al gust i ho mesclem tot be.
Ara afegirem el contingut del bol a les lamines de pernil dolç i les tancarem donant-li forma de caneló, afegirem una mica de sucre per sobre del rotllo de pernil dolç i cremarem aquest sucre amb l’ ajut d’ un bufador de cuina o un cremador per a crema catalana. Amb el sucre cremat aconseguim un contrast de sabors que queda molt be i un aspecte estètic, donant l’ efecte de gratinat dels típics canelons de pasta.
Per acabar afegirem un raig d’ oli per sobre dels canelons.
Ingredients (12 canelons)
12 lamines de pernil dolç, 4 tomàquets madurs, 4 llaunes de tonyina, brots de soja, 4 fulles d’ enciam, maionesa, sucre, oli d’ oliva.
Comencem la preparació afegint en un bol els tomàquets tallats a daus molt petits, la tonyina, l’ enciam tallant petit, els brots de soja i la resta d’ ingredients que vulguem afegir o substituir. Afegim maionesa al gust i ho mesclem tot be.
Ara afegirem el contingut del bol a les lamines de pernil dolç i les tancarem donant-li forma de caneló, afegirem una mica de sucre per sobre del rotllo de pernil dolç i cremarem aquest sucre amb l’ ajut d’ un bufador de cuina o un cremador per a crema catalana. Amb el sucre cremat aconseguim un contrast de sabors que queda molt be i un aspecte estètic, donant l’ efecte de gratinat dels típics canelons de pasta.
Per acabar afegirem un raig d’ oli per sobre dels canelons.
Comentaris
De canelons com aquest en faig sovint a l'estiu (també amb farcits de peix tipus gambes i surimi) però no se m'havia acudit cremar-los per dobre... ho provaré!!
Felicitats pel blog. Una abraçada.
Anna
Aquest comentari és per fer-te saber que em inclòs un enllaç del vostre bloc al nostre, Olleta de verdures. Tenim una secció on tractem de recollir tots els blocs de cuina que s'escriuen en català i és allà on us hem inclòs. Si teniu cap inconvenient, si us plau feu-nos-ho saber que no voldriem posar l'enllaç sense el vostre vist-i-plau.
I felicitats pel bloc! Està molt bé..
Massitet i kisumenja
Petons!
Nuria
aquest tipus de canelons són uns habituals ala taula d'estiu de casa nostra. Jo el toc final li dono al gratinador amb una miqueta de formatge en pols barrejat amb pa ratllat.
PTNTS
Dolça