Fulls de xocolata i plàtan
Hola Blogcaires & company, i per cert Eva per fi t' has decidit a obrir el blog, felicitas! Avui per desconnectar una mica de l' estudi, m' he posat a la cuina després d' alguns dies i he aprofitat per preparar el postre que ens va ensenyar al curs en Pep Nogué de la revista Descobrir cuina, al curs que varem fer. La xocolata m' ha quedat una mica gruixuda, a veure si la pròxima vegada hem queda millor.
Ingredients:
Per a la mousse de plàtan
300 gr. de plàtan, mitja llima, canyella en pols, 200 ml. de nata (recordeu com a mínim un 32% de matèria grassa per a poder muntar-la bé), 2 fulles de gelatina
Per a la xocolata
300 gr. de xocolata de cobertura
Comencem hidratant la gelatina amb aigua i reservant-la, tot seguit pelem els plàtans i els fem puré amb una mica de suc de llima. Escalfem un petita part del puré de plàtan al microones i afegim les lamines de gelatina, un cop mesclades afegim a la resta del puré de plàtan.
Batem la nata i quan estigui mig muntada i afegim el puré de plàtan, amb moviments suaus, ho tanquem amb paper film i ho reservem.
Per a preparar les lamines de xocolata necessitarem una superfície de treball freda (segons ens va comentar en Pep Nogué, els treballen en un ambient a 18°C. Jo ho he fet posant al congelador una safata de forn amb aigua i un altre sense aigua, un cop estan glaçades, posem la que tenia l' aigua a sota per a mantenir el fred. Un cop tenim les safates preparades, desfem la xocolata, sobre les safates posem paper d' estrassa i afegim sobre aquest la xocolata, procurant que quedi una capa fina. Per a poder tallar els daus de xocolata d' una manera fàcil, amb ajut d' un ganivet ben esmolat, marcarem els talls a la xocolata.
Per a muntar el postre anem intercalant una capa de xocolata amb una de mousse de plàtan. I per a decorar en el meu cas he posat unes maduixes acabades de collir de la maduixera que tinc a la terrassa.
Ingredients:
Per a la mousse de plàtan
300 gr. de plàtan, mitja llima, canyella en pols, 200 ml. de nata (recordeu com a mínim un 32% de matèria grassa per a poder muntar-la bé), 2 fulles de gelatina
Per a la xocolata
300 gr. de xocolata de cobertura
Comencem hidratant la gelatina amb aigua i reservant-la, tot seguit pelem els plàtans i els fem puré amb una mica de suc de llima. Escalfem un petita part del puré de plàtan al microones i afegim les lamines de gelatina, un cop mesclades afegim a la resta del puré de plàtan.
Batem la nata i quan estigui mig muntada i afegim el puré de plàtan, amb moviments suaus, ho tanquem amb paper film i ho reservem.
Per a preparar les lamines de xocolata necessitarem una superfície de treball freda (segons ens va comentar en Pep Nogué, els treballen en un ambient a 18°C. Jo ho he fet posant al congelador una safata de forn amb aigua i un altre sense aigua, un cop estan glaçades, posem la que tenia l' aigua a sota per a mantenir el fred. Un cop tenim les safates preparades, desfem la xocolata, sobre les safates posem paper d' estrassa i afegim sobre aquest la xocolata, procurant que quedi una capa fina. Per a poder tallar els daus de xocolata d' una manera fàcil, amb ajut d' un ganivet ben esmolat, marcarem els talls a la xocolata.
Per a muntar el postre anem intercalant una capa de xocolata amb una de mousse de plàtan. I per a decorar en el meu cas he posat unes maduixes acabades de collir de la maduixera que tinc a la terrassa.
Comentaris
Has tingut tants problemes amb la calor com va tenir en Pep? ;)
I l'acabat amb les maduixes de la teva terrassa d�na un plus a la recepta!!!
Ester
Gràcies pel comentari Jordi!!
Petunets,
Eva.
Fins aviat
Gemma, amb el tema de la xocolata, no vaig tenir gaire problemes perquè vaig aconseguir una superfície de treball freda, únicament en el moment de trencar-la amb les mans.
Enric, del tema de les plàteres, hem d’ improvisar amb el que tenim, ja que no podem tenir a casa una sala refrigerada per treballar la xocolata com deia el Pep Nogué.
Demano disculpes per la tardança de la resposta, però entre “l’ operació trasllat” que comenta en Ruben a la recepta del Coulant de xocolata i la preparació dels exàmens vaig una mica malament de temps.
Està molt bé les dues plates fredes.
Eva