PASTÍS DE FORMATGE A LA LLIMA
Amb la vaga de transportistes, suposo, dissabte passat s'havien exhaurit les llimes a tot Mollet (a l'eroski, al lidl, al dia, al mercat), aquest pastís es podria fer perfectament amb llimona sí, però nosaltres volíem llimes! Finalment i com sempre vam acabar a Barcelona on de seguida les vàrem aconseguir. Un pastís molt bo i molt refrescant que dedico a l'Inma!
4
Per a la base:
250 grams de galetes tipus digestive
100 grams de mantega
Per al farcit:
6 fulles de gelatina
400 grams de formatge cremós (tipus mascarpone)
150 grams de sucre
2 ous
El suc i la pela de 3 llimes
300 grams de crema de llet
Esmicoleu les galetes i mescleu-les amb la mantega fosa. Distribuïu aquesta pasta a la base d’un motlle de base desmotllable i enforneu la base uns 10 minuts a 180 graus. En un motlle de 26 cm de diametre m'ha sortit una base amb el gruix que observeu a la foto, potser amb 200 grams de galeta serà més que suficient.
Hidrateu la gelatina en aigua freda. Barregeu el formatge amb el sucre i afegiu-hi els ous i la pela ratllada de les llimes. Opcionalment podeu coure-ho uns 5 minuts a foc suau (us ho dic per l’ou) però no és necessari. Dissoleu la gelatina en el suc de llima a foc suau. Afegiu la gelatina dissolta al formatge, mescleu-la bé i reserveu a la nevera uns 20 minuts.
Bateu la crema de llet i mescleu-la amb el formatge. Distribuïu la crema resultant sobre el fons del pastís i poseu a la nevera entre 3 ó 4 hores fins que gelifiqui.
Jo he decorat el pastís amb una capa de gelatina que he fet dissolent dues fulles de gelatina en 125 ml d’aigua amb una cullerada de sucre i unes fulles de menta picades.
250 grams de galetes tipus digestive
100 grams de mantega
Per al farcit:
6 fulles de gelatina
400 grams de formatge cremós (tipus mascarpone)
150 grams de sucre
2 ous
El suc i la pela de 3 llimes
300 grams de crema de llet
Esmicoleu les galetes i mescleu-les amb la mantega fosa. Distribuïu aquesta pasta a la base d’un motlle de base desmotllable i enforneu la base uns 10 minuts a 180 graus. En un motlle de 26 cm de diametre m'ha sortit una base amb el gruix que observeu a la foto, potser amb 200 grams de galeta serà més que suficient.
Hidrateu la gelatina en aigua freda. Barregeu el formatge amb el sucre i afegiu-hi els ous i la pela ratllada de les llimes. Opcionalment podeu coure-ho uns 5 minuts a foc suau (us ho dic per l’ou) però no és necessari. Dissoleu la gelatina en el suc de llima a foc suau. Afegiu la gelatina dissolta al formatge, mescleu-la bé i reserveu a la nevera uns 20 minuts.
Bateu la crema de llet i mescleu-la amb el formatge. Distribuïu la crema resultant sobre el fons del pastís i poseu a la nevera entre 3 ó 4 hores fins que gelifiqui.
Jo he decorat el pastís amb una capa de gelatina que he fet dissolent dues fulles de gelatina en 125 ml d’aigua amb una cullerada de sucre i unes fulles de menta picades.
Podeu alleugerir aquest pastís utilitzant un formatge light o bé substituint la crema de llet per llet evaporada. Si sou celíacs podeu canviar les galetes digestive per d'altres que no tinguin gluten.
Comentaris
Una bona recepta per les calors d'aquests dies!
Felicitats!
felicitats!
Wuau!! Te una pinta que si el tingués devant no se si en deixaria ni un trosset!! A mi m'agrada molt la llima i com diu la Gemma amb aquestes calors deu ser super refrescant, el provaré-
Un petó
Xaro
Gràcies, una vegada més, pels vostres comentaris.
Us recomano aquesta recepta, tot i que potser el proper cop que el faci posaré més llima encara. Espero poder veure-us a tots el proper divendres en el curs d'en David Lienas que ha organitza la Gemma.
xao xao
Sóc de Mollet i a més visc a l'Illa, acostumo a comprar en el mercat, però això que us explico va passar un dissabte a la tarda (i el mercat ja és tancat).
Gràcies i sigues benvinguda
Espero fer-lo aviat.
Susanna
! t'escric des d'Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona. ens estem posant en contacte amb persones que veiem que estan interessades en els aliments de qualitat, com tu, per a convidar-los a apuntar-se al nostre butlletí, que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic.
si t'interessa, pots apuntar-te en la nostra web: www.ecoveritas.es
salutacions
M'agrada el formatge i m'agrada la llima, i acompanyat d'un toc de menta...
Illetapitita, benvinguts també a vosaltres. Quin gran descobriment el vostre bloc, també us he lincat (no sé si es diu així)...