TORTITAS DE BLAT DE MORO FARCIDES D’HUMMUS i CANONGES

L’Hummus ha estat un dels meus grans descobriments dels darrers anys i el faig sovint perquè a més és una manera senzilla i diferent de menjar els llegums, fins i tot he vist com se’l menjaven amics que no acostumen a menjar cigrons ni llegums. En aquest cas he afegit dos ingredients addicionals que combinen a la perfecció amb l’hummus, la menta i les tàperes. Les “tortitas” mexicanes són de blat de moro i per tant no tenen gluten.

INGREDIENTS

400 grams de cigrons bullits
1 cullerada de tahin (puré de sèsam)
1 cullerada d’aigua
1 all
un rajolí d'oli d'oliva
El suc de mitja llimona
Menta fresca picada
Tàperes (1 ó 2 cullerades)
1 paquet de tortitas de blat de moro i canonges

Per fer l’hummus acostumo a utilitzar l’accessori picador de la batedora elèctrica. Per als que tingueu termomix suposo que us serà més fàcil, però ho podreu fer amb qualsevol altra picadora. Tritureu els cigrons amb l’aigua, l’oli, el suc, l’all i el tahin fins que quedi una pasta ben fina i sense entrebancs. A continuació afegiu la menta i les tàperes, mescleu manualment i farciu les tortitas amb aquesta pasta i els canonges.
Amb aquesta recepta participo a l'edició d'aquest mes del HEMC dedicat als plats sense gluten
hemc 23 - sin gluten

Comentaris

Caminar sin gluten ha dit…
¡Gracias Ruben!, por estas estupendas tortitas de maiz rellenas de hummus y canónigos, una mezcla exquisita de la que tomamos nota para hacerla, ya que además hace tiempo que no tomamos hummus.

Por cierto, respecto a las tortitas de maiz mejicanas, hay que mirar bien el etiquetado y comprar a ser posibles las que ponga que no contienen gluten, ya que puden estar contaminadas (contaminación cruzada) al realizarse en fabricas donde se trabaje con trigo... ¡un rollo!.

Te damos las gracias por esta aportación que es totalmente apta para celíacos.

Un abrazo,

Ana y Víctor.
La cuina vermella ha dit…
Rubén, quina canya de plat.. t'han quedat fantastiques aquestes tortitas farcides. Molt original, mmm! què bones Rubén!
Gemma ha dit…
A mi també m'agrada molt l'humus! Precisament el blog de Cocina facil sin gluten fa temps van parlar de les tortitas i en recomanen unes de concretes sense gluten... i les van acompanyar de diferents salses, com humus, guacamole...
El cullerot Festuc ha dit…
Ufff...me les menjava ja per sopar!!!!!...Jo mai he fet hummus a casa...a veure si m'animo pq m'agrada molt!!!
Eva.
tartasacher ha dit…
Hola Rubén:
Muchas gracias por dejar un comentario en mi entrada de los Muffins. No conocía tu blog, ahora que ya lo conoczco vendré a verte a menudo. Me ha gustado mucho, tienes unas recetas buenísimas, me ha gustado mucho todas las de calabaza, las hamburguesas de salmón, las patatas rellenas de salmón y los canelones de verano también me han parecido deliciosos y muy adecuados para el tiempo de calor. Los postres divinos. Un blog que no hay que perder de vista, si no te importa voy a poner un enlace al mío.
Jordi ha dit…
tartasacher, soy Jordi, el compañero de Ruben, no se que pensara el y anunque esta sea su receta y sin querer quitarle protagonismo, ya te digo que ningun problema por añadir nuestro enlace en tu blog, por cierto me han gustado tus muffins, te he dejado un comentario.
Saludos.
Cuinagenerosa ha dit…
molt original la barreja de tortitas mexicanes i humus àrab, valdrà la pena provar-ho perquè sembla que casen prou bé, i els canonges acaben de refrescar la barreja.
fins aviat!
Anònim ha dit…
Yo solo tengo una duda...

estoy buscando tahin en sabadell.. dónde hay un establecimiento en condiciones para comprar estos sanos y ricos alimentos?

Gracias de antemano majos! un abrazo,
Alejandro Amo
RUBEN ha dit…
Hola Alejandro!
Encontrarás el tahin en cualquier herbodietética o tienda árabe. En Sabadell se me ocurre la tienda que santiveri tiene en el paddock, en la parte exterior justo enfrente del viena.
Un saludo y suerte en la búsqueda!
Ruben
Anònim ha dit…
Gràcies Ruben i continua fent auquetes meravelles de la cuina jeje.

Salut

Entrades populars