CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL
Tal i com ja han fet la Maria i la Txell (les meves companyes de curs) aquí teniu una altra de les receptes que aquests dies ens ha ensenyat en David Lienas (gràcies David!). En el meu cas, he fet aquestes croquetes de les quals estic (bé…estava, ja han desaparegut…) molt orgullós. Cal destacar d’aquesta recepta la rapidesa amb la que es fan i el bon resultat final (tenint en compte que hi ha receptes molt més elaborades).
Sempre m’han agradat les croquetes casolanes però no les havia provat a fer mai. Per tant i seguint al peu de lletra les instruccions d’en David aquí teniu la recepta (perdoneu per la foto, no és gaire suggerent):
INGREDIENTS per a 30 croquetes d’uns 40 grams (multipliqueu els ingredients si en voleu més…)
625 ml de llet
125 grams de mantega
100 grams de ceba de picada
175 grams de farina de força
188 grams de pit de pollastre
10-20 grams de pernil salat
1 cullerada d’oli d’oliva
Sal – pebre – nou moscada i pebre vermell dolç
INGREDIENTS per a 30 croquetes d’uns 40 grams (multipliqueu els ingredients si en voleu més…)
625 ml de llet
125 grams de mantega
100 grams de ceba de picada
175 grams de farina de força
188 grams de pit de pollastre
10-20 grams de pernil salat
1 cullerada d’oli d’oliva
Sal – pebre – nou moscada i pebre vermell dolç
Farina, ou i pa rallat per a l'arrebossat
Per una banda desfeu la mantega i una cullerada d’oli en un cassola a foc suau (la mantega es crema ràpidament a 100 graus i l’oli ens ajudarà a que això no passi). Afegiu la ceba i ofegueu-la fins que comenci a daurar-se. A continuació afegiu el pollastre tallat a daus i el pernil i ofegueu-ho també.
Aboqueu-hi la farina, barregeu-la bé i coeu-la a foc suau sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi (d’això se’n diu roux). Hem de vigilar que la farina no ens agafi color.
Per l’altra, en un altre cassó escalfeu la llet amb la sal, el pebre, la nou moscada i el pebre vermell. Quan sigui calent afegiu a poc a poc la llet al roux fins que quedi incorporada dins la pasta.
Rectifiqueu, si escau de sal, pebres i nou moscada. Coure-ho tot a foc suau i remeneu constantment.
Un cop la massa de les croquetes no s’enganxi a les parets de la cassola tritureu-la (jo he utilitzat l’accessori picador de la batedora elèctrica).
Cobriu la pasta amb paper film i reserveu-la a la nevera per tal que agafi consistència. Un cop s’hagi refredat feu les boletes i passeu-les per farina, ou batut i pa rallat i doneu-li la forma de croquetes. Fregiu-les amb l’oli ben calent i no s’obrirà l’arrebossat. Elimineu l’excés d’oli posant-les en paper absorbent abans de servir-les.
Per una banda desfeu la mantega i una cullerada d’oli en un cassola a foc suau (la mantega es crema ràpidament a 100 graus i l’oli ens ajudarà a que això no passi). Afegiu la ceba i ofegueu-la fins que comenci a daurar-se. A continuació afegiu el pollastre tallat a daus i el pernil i ofegueu-ho també.
Aboqueu-hi la farina, barregeu-la bé i coeu-la a foc suau sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi (d’això se’n diu roux). Hem de vigilar que la farina no ens agafi color.
Per l’altra, en un altre cassó escalfeu la llet amb la sal, el pebre, la nou moscada i el pebre vermell. Quan sigui calent afegiu a poc a poc la llet al roux fins que quedi incorporada dins la pasta.
Rectifiqueu, si escau de sal, pebres i nou moscada. Coure-ho tot a foc suau i remeneu constantment.
Un cop la massa de les croquetes no s’enganxi a les parets de la cassola tritureu-la (jo he utilitzat l’accessori picador de la batedora elèctrica).
Cobriu la pasta amb paper film i reserveu-la a la nevera per tal que agafi consistència. Un cop s’hagi refredat feu les boletes i passeu-les per farina, ou batut i pa rallat i doneu-li la forma de croquetes. Fregiu-les amb l’oli ben calent i no s’obrirà l’arrebossat. Elimineu l’excés d’oli posant-les en paper absorbent abans de servir-les.
Comentaris
Felicitats
Ester
Escolta, què bé ens ho vem passar i quin post més guapo! gràcies de debó!
T’han quedat de professional , ja veig que vareu aprendre molt
A veure si passa aquesta calor i ve mes de gust posar-se a la cuina :))
Ptnts
Qui ho diu que aquesta foto no suggerent?. I tant que sí. I les explicacions, són estil David, eh?, entre parèntesi els comentaris afegits. Ja veig que vareu aprendre molt bé la lliçó. Ara ens tocarà a nosaltres posar en pràctica les receptes que ens aneu passant. Moltes gràcies!
Fins aviat
esperem nous lliuraments.
Mua.
(Rebut el meu mail?)
Ester! La veritat és que són les primeres croquetes que faig i han quedat molt bones. Si les fas no oblidis escalfar la llet abans, això és important.
Txell & Kike! Un plaer haver compartit aquestes tardes amb vosaltres, ja ho sabeu.
Su! La nuez moscada le queda muy bien a las croquetas pero el pimentón dulce también además de darle color.
Xaro! Com va per Sant Feliu? És una recepta ben pràctica, segurament per aquest motiu les feia la teva mare. Tens raó que amb la calor costa entrar a la cuina eh?? Almenys tu tens la platjeta ben a la vora.
Francesc! Sempre m'han agradat les croquetes i aquestes sincerament són molt bones, les has de provar. Ja diràs el què.
Glòria, com veus de mica en mica anem posant a la pràctica els coneixements adquirits aquests dies. Estem molts contents tots tres (Maria, Txell i jo) Bones vacances!!!
Com va Manel? Tot i que t'hagis reincorporat a la feina, segur que trobaràs un moment per fer aquestes croquetes. Les has de provar!
Maria!!!! Et dic el mateix que a la parella vermella. Ha estat un plaer compartir aquestes tardes amb tu! Petons!
Un saludo
Un petó.
Susanna