PASTÍS FRED DE XOCOLATA
Us aviso amb antelació.
En uns quants dies molts de nosaltres acabarem el nostre petit descans ben merescut anomenat “vacances”. Molts patirem doncs la síndrome de la depressió postvacacional, per la qual cosa cal ser previsor/a i per evitar-la o reduir els seus efectes al màxim us presento una altra de les receptes que aquests dies hem fet amb en David Lienas, un pastís fred de xocolata (com sabeu la xocolata és un ANTIDEPRESSIU natural!). L'excusa perfecta per menjar-ne!
INGREDIENTS
200 grams de xocolata negra (mínim 53% de cacau)
125 grams de mantega salada
1 clara
2 rovells d’ou
25 grams de sucre
½ culleradeta de cafè soluble
Munteu la clara d’ou a punt de neu (penseu que a temperatura ambient les clares tenen un rendiment més alt i munten millor). Foneu la xocolata i la mantega al bany maria o en el microones. Bateu els rovells amb el sucre fins que tot quedi blanquinós. Afegiu-hi el cafè, seguidament afegiu la xocolata fosa amb la mantega i mescleu. A continuació afegiu la clara a poc a poc, mescleu de dalt a baix per incorporar aire i evitar d’aquesta manera que les clares baixin. Disposar en motlles i deixar refredar a la nevera fins que quedi sólid.
Us recomano que el serviu en motlles circulars individuals o una cosa semblant, atipa moltíssim! Per tal que us feu una idea, aquest pastís que veieu a la foto ens l’hem menjat entre tres persones. Opcionalment (us ho recomano) podeu fer una base amb galeta.
En uns quants dies molts de nosaltres acabarem el nostre petit descans ben merescut anomenat “vacances”. Molts patirem doncs la síndrome de la depressió postvacacional, per la qual cosa cal ser previsor/a i per evitar-la o reduir els seus efectes al màxim us presento una altra de les receptes que aquests dies hem fet amb en David Lienas, un pastís fred de xocolata (com sabeu la xocolata és un ANTIDEPRESSIU natural!). L'excusa perfecta per menjar-ne!
INGREDIENTS
200 grams de xocolata negra (mínim 53% de cacau)
125 grams de mantega salada
1 clara
2 rovells d’ou
25 grams de sucre
½ culleradeta de cafè soluble
Munteu la clara d’ou a punt de neu (penseu que a temperatura ambient les clares tenen un rendiment més alt i munten millor). Foneu la xocolata i la mantega al bany maria o en el microones. Bateu els rovells amb el sucre fins que tot quedi blanquinós. Afegiu-hi el cafè, seguidament afegiu la xocolata fosa amb la mantega i mescleu. A continuació afegiu la clara a poc a poc, mescleu de dalt a baix per incorporar aire i evitar d’aquesta manera que les clares baixin. Disposar en motlles i deixar refredar a la nevera fins que quedi sólid.
Us recomano que el serviu en motlles circulars individuals o una cosa semblant, atipa moltíssim! Per tal que us feu una idea, aquest pastís que veieu a la foto ens l’hem menjat entre tres persones. Opcionalment (us ho recomano) podeu fer una base amb galeta.
Comentaris
Ester
Ah! Ester, la sal reforça el sabor de la xocolata i li dona un toquet especial!
petons!
Jo crec que tant sols veure’l ja se te’n va la depressió :)).... quina tentació!!!!!!!!
Bones vacances!
Per pujar els ànims, segur!
Estas fet un cuineràs...
Petons
Susanna
Fantàstic...
Saludos
olga.
Sense saber el perquè el blog no ha funcionat durant uns dies. Us demano disculpes.
Ester, tal i com t’han dit els companys vermells la sal i el cafè fan que la xocolata sigui més gustosa.
Parella!! Vosaltres ja l’heu provat aquest pastís. És bo o no ? Petons
Xaro ! Bones vacances a tu també, prova’l és molt bo.
Maria!!!! Volem un bloc teu ja!
Susanna hola ! Pensa que amb aquestes proporcions a mi em van sortir aquest de la foto (motlle circular un xic més gran que la mida d’una galeta maria) i 3 flameres petites.
Francesc, tot i que digui que o bé s’ha de compartir o servir-lo en motlles individuals a mi em passa com a tú. Jo me’l menjaria tot solet.
6.0 ml!!! Gràcies! A més pensa que te moltes opcions, pot afegir-hi trosset de galeta, arròs inflat, fruits secs, panses…
Manel!! Congelat??? Aquest a la nevera ja queda prou consistent, fins i tot costa clavar la cullera al principi.
Pebbles! Ja saps! A fer-ho ara mateix. Aquestes coses s’han de provar sempre!
Olguis! Bienvenida y gracias! Pues utilizar el traductor que tienes a la derecha de la pantalla y si tienes cualquier duda aquí estamos para ayudarte. Me alegra que te guste!
Genial aquest pastís, a més amb poc sucre!!.
Serà questió dxe posar-s'hi.
Una abraçada
Petunets,
Eva.
Ja veig que el curs el vau aprofitar molt bé :)
Moltes gràcies per compartir amb nosaltres totes aquestes receptes!
Felicitats, Ah! jo estrenat blog: lapetitaminnundi.blogspot.com/ hi ha poca cosa, però de mica en mica es fa tot. :)
No podia llegir la recepta en millor moment, ahir vem tornar de les nostres vacances i demà tornem a la feina. Segur que necessitaré prendre mesures per superar-ho, com aquesta!
Felicitats per la recepta, el curs es veu que ha provat!!!!
Anna
Eva!! M'he tornat un expert aquests dies que he fet el curs, bé la master class. És broma. Això de les clares és una cosa que no sabia i que en David ens ha repetit més d'una vegada aquests dies...
Hola Gemma! Gràcies a tu hem pogut fer aquest curs. Com ja hauràs comprovat la Maria, la Txell i jo en ho hem passat d'allò més bé i hem après molt i molt!
Snur! Hola! M'alegra que t'agradi! Potser hi ha gent que es tira enrere en veure la quantitat de mantega, rovells i xocolota que porta. Però l'excusa és aquesta resuscitar i alegrar-nos la vida una mica en el moment de tornar a la nostra rutina!!
Marieta! Benvinguda al món dels blocaires! Ara mateix em passaré pel teu bloc. Aquest pastisset és molt ràpid de fer. Així que tinguis una estona posa-t'hi!
Anna!!! Ja m'imaginava que eres de vacances. Fa dies que visito el teu bloc i no hi ha cap entrada nova. Ja ens explicaràs on has estat en el teu altre bloc de viatges! Ànims
Elena! Grácias. Me alegra que te guste. Te lo recomiendo! Si tienes cualquier duda en el momento de hacerlo y te puedo ayudar ja sabes donde encontrarme. Un saludo
En ho ra bu ena
Gràcies
PTNTS
Dolça