Rissoto de faves i Shii-take

Ingredients (3 persones)

1 manat de cebes tendres
1 litre de caldo de bolets
60 gr. de mantega
300 gr. d’ arròs
80 gr. de Shii-takes
300 ml de vi blanc
300 gr. de faves
80 gr. de gruyère
sal
pebre.

Jo, el caldo de bolets l’ he aprofitat hidratant els Shii-takes que els vaig comprar deshidratats i desprès bullint-los amb la mateixa aigua on s’ han hidratat.

Primer de tot, tallem les cebes tendres a lamines, posem els Shii-take a bullir per a preparar el caldo, un com el tenim el mantenim a foc lent per que es mantingui calent. Ratllem molt fi el formatge gruyère i bullim les faves i les reservem fins el moment d’ incorporar-les a l’ arròs.

En una cassola posem la mantega i quan estigui desfeta, afegim la ceba tendra, un cop aquesta comenci a estar transparent, afegim l’ arròs i el coem durant un minut, afegim el vi blanc i el deixem reduir fins que l’ arròs hagi absorbit quasi tot el vi.

Afegim un cullerot de caldo de bolets, fins que aquest estigui reduït, aquest procés el repetirem fins que l’ arròs estigui al dente (moment en el que retirarem l’ arròs del foc i l’ emplatarem), recordeu d’ anar movent l’ arròs per evitar que s’ enganxi i repartir el caldo. Uns 3 o 4 minuts abans d’ acabar el procés de cocció, afegirem les faves, els shii-take i la meitat del gruyère i els mesclem amb l’ arròs. Afegim la sal i el pebre al gust i retirem del foc.

A l’ hora d’ emplatar repartirem pels diferents plats la meitat del gruyère que no havíem afegit a la cassola.

Comentaris

OLLES I SOMRIURES ha dit…
Bolets, faves, arròs, i formatge, aquest rissotto ha d'estar deliciós. Bona combinació. Jo potser cambiaria el gruyère per un formatge una mica més fort, un parmigianino per exemple. I un bon vi. Quin dinar més espectacular.
Salut!!!!!!!!!!!!
Francesc ha dit…
M'afegesc al comentari d'Olles i somriures. La foto t'ha quedat molt xula. Salutacions
Gemma ha dit…
Els rissottos amb bolets m'encanten, i ara que comença la temporada són ideals...
es nota que arriba la tardor, tots els blogs es van omplint de receptes tardorenques :)
Té una pinta deliciosa!
Anònim ha dit…
És cert el que diu Gemma amb les receptes de tardor i el bolets -de moment a Almeria encara no els fan el bolets-, per aixó la gràcia de fer-ne¡ amb aquest rissotto molt bó, bon profit Ruben.
A profitant que he mirat el teu bloc, et convido a veure el meu, (menja de bacallà), vas deixar-me un missatge amb el canelons del bloc dels sense bloc. Josepb.
xaro ha dit…
M'encanten els rissotos i amb bolets encara més!! Jo tambè el faig però amb parmesano.
Sara Maria ha dit…
Bona barreja, interessant. Per cert, he posat un enllaç al teu bloc en el meu... No el tenia!
Caram, caram!
Feia dies que no passava pel vostre blog i veig que hi ha un munt de coses interessants. Aquest risotto té una pinta genial i le pa d'espinacs i panses és ben original. Qui ho diría que porta espinacs? No m'extranya que el teu cosinet s'ho empassés... Jeje!
A reveure!
Per cert, em sembla que encara no us he afegit al meu blog. Ara mateix hi poso el link, si no us fa res, clar...
illetapitita ha dit…
mmm...mmm...
L'altre dia em vaig comprar un llibre de rissotos, aquest no hi ssortia però me l'apunto!

Entrades populars