PASTÍS DE PATATA I CARN
Aquesta és una de les receptes que hem après a les classes de la Mireia Carbó. Senzilla, ràpida i bona. Us la recomano.
Per altra banda vull fer-vos una petició. Al novembre marxo uns dies de ruta per Galícia (no hi he estat mai). Si algú de vosaltres hi ha anat i té cap suggeriment per fer-me us l'agrairé molt.
INGREDIENTS
2 bosses de puré de patates de 125 g
300 grams de carn picada o botifarra
1 ceba
1 gra d’all
4 tomàquets madurs o tomàquet triturat enllaunat
6 talls de formatge cheddar
8 xampinyons (o bé ceps, rovellons, camagrocs, fredolics...)
40 grams de formatge emmental ratllat o mozzarella
Oli d’oliva
Sal, pebre i sucre
Feu el puré seguint les instruccions de l’envàs. Preescalfeu el forn a 180ºC.
Sofregiu la ceba, afegiu la carn picada i el tomàquet ratllat. Deixeu reduir i rectifiqueu de sal, sucre i pebre. A banda salteu els xampinyons tallats a làmines amb l’all picat. Barregeu-los amb la carn.
Munteu el pastís (que haurà d’anar al forn). Primer una capa de puré, seguit la carn, el formatge cheddar i la resta del puré. Poseu el formatge ratllat per damunt. Coure-ho al forn (a dalt i a baix) durant 30 minuts.
Per altra banda vull fer-vos una petició. Al novembre marxo uns dies de ruta per Galícia (no hi he estat mai). Si algú de vosaltres hi ha anat i té cap suggeriment per fer-me us l'agrairé molt.
INGREDIENTS
2 bosses de puré de patates de 125 g
300 grams de carn picada o botifarra
1 ceba
1 gra d’all
4 tomàquets madurs o tomàquet triturat enllaunat
6 talls de formatge cheddar
8 xampinyons (o bé ceps, rovellons, camagrocs, fredolics...)
40 grams de formatge emmental ratllat o mozzarella
Oli d’oliva
Sal, pebre i sucre
Feu el puré seguint les instruccions de l’envàs. Preescalfeu el forn a 180ºC.
Sofregiu la ceba, afegiu la carn picada i el tomàquet ratllat. Deixeu reduir i rectifiqueu de sal, sucre i pebre. A banda salteu els xampinyons tallats a làmines amb l’all picat. Barregeu-los amb la carn.
Munteu el pastís (que haurà d’anar al forn). Primer una capa de puré, seguit la carn, el formatge cheddar i la resta del puré. Poseu el formatge ratllat per damunt. Coure-ho al forn (a dalt i a baix) durant 30 minuts.
Comentaris
el que sí que et puc dir és que el pastís t'ha quedat magnífic, ja m'agradaria tenir-ne un troç ara al tuper per dinar...
Com sempre he dit, els plats senzills de preparar, m'agraden.
No se quin dia marxes a Galicia, però podràs venir el 8 de novembre a la 2ª trobada a la Fundació Alicia?. Si ens veiem, perfecte, sinó, et desitjo que et vagi molt bé i esperem algun post.
Una abraçada
Galícia és preciós, us encantarà!
On aneu exactament de Galicia??? Jo sé un parell de restaurants molts xulos xo per Finisterre...
Petunets,
Eva.
És un pastís típic a totes les cases, tots n'hem menjat!
Que vagi molt bé per Galicia, no et puc ajudar perquè no hi he estat mai però me n'han parlat molt bé!
Mil gracias de nuevo. La foto lo dice todo.
http://deliciosamartha.blogspot.com/2008/02/santiago-de-compostela-turisme-i.html
Una abraçada! Disfrutareu de valent!!
Manel! De fet aquest va ser el meu dinar a l’endemà (me’l vaig endur a la feina). És apte per microones!
Josep! Justament torno de Galícia el dia que tu, la Glòria i tota la colla aneu a la fundació Alícia. Em sap greu, però gràcies novament per haver-ho muntat tot! Passeu-vos-ho molt bé! Canvio crònica de Galícia per una vostra de la Fundació Alícia!
Gemma! Quin gran descobriment la Mireia Carbó i les seves receptes. A més a tu i a la Mireia Carbó us vaig conèixer alhora!
Eva!! Ho recordes eh? No em vaig deixar el xampinyons, a més li queden molt bé! Gràcies per les recomanacions que m’has fet en el correu que m’has enviat!
Enric! T’agradarà i si sou pocs a casa podeu estar menjant-ne 2 ó 3 dies seguits! Tal i com m’ha passat a mi. Jejeje
Illetapitita! Ja m’explicareu d’on ve el vostre nom. Ja us explicaré com ha anat per Galícia!
Anònim! Moltes gràcies per les teves recomanacions. Tal i com dius passarem per Ourense i farem la ruta dels monestirs. Tenim pensat també anar a “los cañones del cil”
Su! Gracias por tu comentario. Viniendo de ti es todo un honor i un lujazo! Artista!
Deliciosa martha! Gràcies per la teva recomanació, hi ha coses molt interessants! També tenim pensat passar per Santiago i com no veure la catedral i el botafumeiro!! Gràcies!
A Bueu, a Centoleira, les mariscades excel·lents.
PTNTS
Dolça
Gràcies!!!
La veritat és que no sé que pot haver fallat. Jo vaig fer el puré seguint les instruccions de l'envàs. Per una altra ocasió se m'acudeix que posis un ó dos formatges (tipus caserio) al puré, potser així et queda més consistent!
Una abraçada