TIMBAL DE MATÓ i CODONYAT amb SALSA DE MANGO

Fent ús del codonyat casolà que ens ha fet arribar la mare de l’Asun, us presento aquesta recepta tan bona. Si teniu convidats i els prepareu aquestes postres, menjareu bé, quedareu molt bé i segur que tornen. A més d’aquesta manera donem un punt de sofisticació al mató de tota la vida.

INGREDIENTS (4 persones)

300 grams de mató
100 grams de codonyat
100 grams de nata muntada
La pell d’una llimona ratllada

Per a la salsa

125 grams de polpa de mango
2 cullerades de sucre

I si no voleu salsa: mel

Barregeu el mató, la pell de la llimona i el codonyat amb l’accessori picador de la batedora (jo ho he fet així) o bé aixafeu-ho tot amb una forquilla. Munteu la nata (recordeu que com més freda sigui més fàcil ens serà muntar-la) i incorporeu-la a la resta d’ingredients fins que aconseguiu una pasta homogènia.

Disposeu la pasta dins de cercles de pastisseria d’uns 4 cm de diàmetre o qualsevol altre recipient que es pugui desemmotllar. Deixeu refredar a la nevera (fins que torni a agafar consistència).
La salsa la farem coent el sucre amb la polpa de mango durant 3 minuts. Seguidament deixeu refredar. Si no teniu mango podeu fer un coulis de fruits vermells per exemple.
.
Podeu servir-lo acompanyat de la salseta, unes tiretes de codonyat, fruits secs, una mica de mel o qualsevol melmelada…

Comentaris

angels ha dit…
Quina recepta mes bona, m'ha l'apunto per fer-la una propera vegada encara que no tindre el codonyat fet a casa.
El cullerot Festuc ha dit…
Tinc codony casolà a la nevera...demà compro mató!!! M'ha encantat el postre!!!
Petunets,
Eva.
Gemma ha dit…
Ha modernitzat un clàssic de tota la vida. Segur que ha de ser boníssim! I si a sobre el codonyat és casolà... encara millor ;)
josep ha dit…
Ruben,
Una pinta sensacional. El mató (mol nostrat) sempre dona joc, i la combinació que has fet ha de ser deliciosa.
Una abraçada
La cuina vermella ha dit…
Oh, Ruben, quin postre de luxe, t'ho dic mentres llepo la pantalla a veure si per casualitat m'arriba el gust el mató i el codonyat, i el mango...
Ostres, la foto és de concurs. petons veí!
Maria ha dit…
Oh..m'encanta... tinc un codony( de tenda ) avorrit a la nevera que no se que fer-ne i ja tinc com aprofitar-ho..
Petons..
Cuinagenerosa ha dit…
apunta't un punt, rubén, que aquest timbal ha de ser un èxit assegurat perquè la barreja de mató, nata i codonyat se'm fa irresistible. la salsa de mango ja no me l'hi imagino tant, però serà qüestió de provar-ho.
Mercè ha dit…
Ruben, quines postres més delicioses!! Amb el que m'agrada el mató i aquí no en fan! :( Si en tingués, demà mateix el provava de fer! Queda apuntat per fer-lo el Nadal vinent! ;)
Su ha dit…
Maravilloso, sinceramente...

Un abrazo
Maria ha dit…
Ja he comprat el mató.. avui no cau, a veure si demà...
Anònim ha dit…
Hola, et torno la teva visita, he fet un repàs per el teu blog i m'encanta...
Aquesta última recepta es molt original i els ingredients no sabria dir-te quin m'agrada més. Aviat la provaré...
Fins aviat.
Martí ha dit…
Quina bona pinta!!!
Però ja et podries animar a fer el codonyat a casa, ben fàcil que és :P (ara acaba la temporada però segur que en trobes).

No coneixia el bloc i realment és interessant!

(per cert, no se si ho saps però els blocaires tenim acreditacions pel fòrum gastronòmic de Girona, et passo l'enllaç http://www.forumgastronomic.com/fgsql/index.asp?idm=ca&web=ev&eve=gi09&zona=evblogger)


salut!
Ruben,

un d' aquells postres de quedar bé quan es tenen convidats, i a mes es pot fer amb antelació. Me l' apunto!!

Genial!

Beth
xaro ha dit…
Que bo!!!!! A veure si la Laia fa codonyat cassolà (el fa molt bo) i el provem, pq te una pinta!!!!
RUBEN ha dit…
Hola Àngels! El codonyat no cal que sigui cassolà, tot i que diuen que és fàcil de fer-ho... Qüestió de proposar-s’ho.

Ei Eva! Ja m’explicaràs el resultat doncs. Petunets! Jejeje

Gemma! Si que és bo! Fins i tot per esmorzar al matí...

Josep! M’alegra que t’agradi! Si us agrada el mató us el recomano. Gràcies

Veïns vermells! Què? Us agrada eh? Llàstima que les noves tecnologies no ens permetin encara fer això que comenteu...Petons

Maria! Com ja et vaig dir he fet els teus mini-panets de llet, ara a tu et toca fer aquesta recepta...

Manel! Gràcies pel teu punt! El puc bescanviar per un dels teus arrossos? Jejejeje. Si no t’agrada el mango pot ser una salseta amb qualsevol altra fruita que t’agradi, o simplement sense salsa.

Mercè! Ja m’ho penso que ho tens difícil per aconseguir el mató allà on vius, de totes maneres et passo la recepta del mató per si trobessis la llet amb el que fer-lo Aquí la tens: http://desalyarena.blogspot.com/
Su!! Gracias! Me alegra que te guste! Un abrazo

Teresa! M’alegra que t’agradi el bloc i aquesta recepta, jo també he trobat el teu molt interessant... Un es passaria tot el dia visitant els blocs!

Martí! Tens raó! Haig de provar a fer el codonyat a casa. A la propera ocasió! Aquest però era casolà fet per la mare de la meva companya. Per cert, gràcies per la informació! Potser m’hi passo!

Beth! Doncs sí, tens raó! Fàcil, senzill i per quedar bé! Gràcies!

Xaro! Doncs ja tens els 50% de la recepta! Ara només et cal l’altre 50%. Et comento el mateix que a la Mercè, si vols fer el mató a casa aquí tens la recepta http://desalyarena.blogspot.com/
Anna ha dit…
aquesta proposta ha de ser boníssima! a mi m'grada molt el mató i l'acostumo a menjar amb mel o sucre. Amb el codony i el mango a més de bo, vesteix molt per als convidats. Felicitats!!
La cuina vermella ha dit…
Ep Ruben!

Passa't per La cuina vermella que hem fet un video. A veure si coneixes algú!
OLLES I SOMRIURES ha dit…
Que bo. M'encanta. És una de les combinacions més bones que hi ha. La tradició és sabia. Salut!!!!

Entrades populars