TIMBAL DE MATÓ i CODONYAT amb SALSA DE MANGO
Fent ús del codonyat casolà que ens ha fet arribar la mare de l’Asun, us presento aquesta recepta tan bona. Si teniu convidats i els prepareu aquestes postres, menjareu bé, quedareu molt bé i segur que tornen. A més d’aquesta manera donem un punt de sofisticació al mató de tota la vida.
INGREDIENTS (4 persones)
300 grams de mató
100 grams de codonyat
100 grams de nata muntada
La pell d’una llimona ratllada
Per a la salsa
125 grams de polpa de mango
2 cullerades de sucre
I si no voleu salsa: mel
Barregeu el mató, la pell de la llimona i el codonyat amb l’accessori picador de la batedora (jo ho he fet així) o bé aixafeu-ho tot amb una forquilla. Munteu la nata (recordeu que com més freda sigui més fàcil ens serà muntar-la) i incorporeu-la a la resta d’ingredients fins que aconseguiu una pasta homogènia.
Disposeu la pasta dins de cercles de pastisseria d’uns 4 cm de diàmetre o qualsevol altre recipient que es pugui desemmotllar. Deixeu refredar a la nevera (fins que torni a agafar consistència).
La salsa la farem coent el sucre amb la polpa de mango durant 3 minuts. Seguidament deixeu refredar. Si no teniu mango podeu fer un coulis de fruits vermells per exemple.
.
Podeu servir-lo acompanyat de la salseta, unes tiretes de codonyat, fruits secs, una mica de mel o qualsevol melmelada…
INGREDIENTS (4 persones)
300 grams de mató
100 grams de codonyat
100 grams de nata muntada
La pell d’una llimona ratllada
Per a la salsa
125 grams de polpa de mango
2 cullerades de sucre
I si no voleu salsa: mel
Barregeu el mató, la pell de la llimona i el codonyat amb l’accessori picador de la batedora (jo ho he fet així) o bé aixafeu-ho tot amb una forquilla. Munteu la nata (recordeu que com més freda sigui més fàcil ens serà muntar-la) i incorporeu-la a la resta d’ingredients fins que aconseguiu una pasta homogènia.
Disposeu la pasta dins de cercles de pastisseria d’uns 4 cm de diàmetre o qualsevol altre recipient que es pugui desemmotllar. Deixeu refredar a la nevera (fins que torni a agafar consistència).
La salsa la farem coent el sucre amb la polpa de mango durant 3 minuts. Seguidament deixeu refredar. Si no teniu mango podeu fer un coulis de fruits vermells per exemple.
.
Podeu servir-lo acompanyat de la salseta, unes tiretes de codonyat, fruits secs, una mica de mel o qualsevol melmelada…
Comentaris
Petunets,
Eva.
Una pinta sensacional. El mató (mol nostrat) sempre dona joc, i la combinació que has fet ha de ser deliciosa.
Una abraçada
Ostres, la foto és de concurs. petons veí!
Petons..
Un abrazo
Aquesta última recepta es molt original i els ingredients no sabria dir-te quin m'agrada més. Aviat la provaré...
Fins aviat.
Però ja et podries animar a fer el codonyat a casa, ben fàcil que és :P (ara acaba la temporada però segur que en trobes).
No coneixia el bloc i realment és interessant!
(per cert, no se si ho saps però els blocaires tenim acreditacions pel fòrum gastronòmic de Girona, et passo l'enllaç http://www.forumgastronomic.com/fgsql/index.asp?idm=ca&web=ev&eve=gi09&zona=evblogger)
salut!
un d' aquells postres de quedar bé quan es tenen convidats, i a mes es pot fer amb antelació. Me l' apunto!!
Genial!
Beth
Ei Eva! Ja m’explicaràs el resultat doncs. Petunets! Jejeje
Gemma! Si que és bo! Fins i tot per esmorzar al matí...
Josep! M’alegra que t’agradi! Si us agrada el mató us el recomano. Gràcies
Veïns vermells! Què? Us agrada eh? Llàstima que les noves tecnologies no ens permetin encara fer això que comenteu...Petons
Maria! Com ja et vaig dir he fet els teus mini-panets de llet, ara a tu et toca fer aquesta recepta...
Manel! Gràcies pel teu punt! El puc bescanviar per un dels teus arrossos? Jejejeje. Si no t’agrada el mango pot ser una salseta amb qualsevol altra fruita que t’agradi, o simplement sense salsa.
Mercè! Ja m’ho penso que ho tens difícil per aconseguir el mató allà on vius, de totes maneres et passo la recepta del mató per si trobessis la llet amb el que fer-lo Aquí la tens: http://desalyarena.blogspot.com/
Su!! Gracias! Me alegra que te guste! Un abrazo
Teresa! M’alegra que t’agradi el bloc i aquesta recepta, jo també he trobat el teu molt interessant... Un es passaria tot el dia visitant els blocs!
Martí! Tens raó! Haig de provar a fer el codonyat a casa. A la propera ocasió! Aquest però era casolà fet per la mare de la meva companya. Per cert, gràcies per la informació! Potser m’hi passo!
Beth! Doncs sí, tens raó! Fàcil, senzill i per quedar bé! Gràcies!
Xaro! Doncs ja tens els 50% de la recepta! Ara només et cal l’altre 50%. Et comento el mateix que a la Mercè, si vols fer el mató a casa aquí tens la recepta http://desalyarena.blogspot.com/
Passa't per La cuina vermella que hem fet un video. A veure si coneixes algú!