ARRÒS CALDÓS DE LLAMÀNTOL
Fa unes setmanes en varem ajuntar uns quants companys per preparar un dinar i en Joan, ens va preparar aquest suculent arròs amb llamàntol que avui us deixo al blog. Copio la recepta tal com la passat en Joan.
Primerament vull felicitar al Ruben i al Jordi per un blog que es per llepar-se els dits ...
Tot i que es un plat que es disfruta menjant-lo amb una bona colla, us el presento per a 4 persones.
INGREDIENTS per a 4 persones
Arròs bomba o de Pals (100 gr. per persona)
2 cebes grosses
1 pebrot verd
2 porros
2 nyores
2 tomàquets madurs o tomàquet triturat
4 alls
Una copa de vi blanc
Una mica de safrà
2 llamàntols
Per al fumet:
Peix de roca
Mig cap de rap
Crancs
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 tomàquet madur
Per al fumet fregiu la ceba, la pastanaga, el porro i tot seguit el tomàquet. Un cop fregidet, afegiu-hi el peix i afogueu-ho amb aigua. Deixeu bullir una horeta i passeu-ho tot pel colador xinès per treure’n tot el gust.
Per fer el sofregit, primer ralleu les cebes i feu-les a foc lent. Un cop caramel·litzada hi poseu la polpa de les nyores, el pebrot verd, els alls i el porro, i finalment el tomàquet ratllat. Aquest procés també es fa a foc lent, una altra horeta... Quan el sofregit està a punt ho regueu amb el vi blanc o algun licor, cadascú al seu gust, i deixeu que es redueixi.
A part tallem els llamàntols per la meitat, de dalt a baix, i els fregim amb un xic d’oli una mica per cada costat i els apartem.
En la mateixa cassola hi tirem el sofregit i tot seguit rossegeu una mica l’ arròs fins que agafi color. Tot seguit hi tireu el fumet calent i una pessic de safrà. A mitja cocció hi poseu els llamàntols, i si cal afegiu fumet, ha de quedar caldós. Deixeu reposar 5 minuts i bon profit!!!
És un plat que requereix una mica de temps però ben segur que els vostres comensals se’n lleparan els dits.
Salut i força a la cuina!!!
Primerament vull felicitar al Ruben i al Jordi per un blog que es per llepar-se els dits ...
Tot i que es un plat que es disfruta menjant-lo amb una bona colla, us el presento per a 4 persones.
INGREDIENTS per a 4 persones
Arròs bomba o de Pals (100 gr. per persona)
2 cebes grosses
1 pebrot verd
2 porros
2 nyores
2 tomàquets madurs o tomàquet triturat
4 alls
Una copa de vi blanc
Una mica de safrà
2 llamàntols
Per al fumet:
Peix de roca
Mig cap de rap
Crancs
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 tomàquet madur
Per al fumet fregiu la ceba, la pastanaga, el porro i tot seguit el tomàquet. Un cop fregidet, afegiu-hi el peix i afogueu-ho amb aigua. Deixeu bullir una horeta i passeu-ho tot pel colador xinès per treure’n tot el gust.
Per fer el sofregit, primer ralleu les cebes i feu-les a foc lent. Un cop caramel·litzada hi poseu la polpa de les nyores, el pebrot verd, els alls i el porro, i finalment el tomàquet ratllat. Aquest procés també es fa a foc lent, una altra horeta... Quan el sofregit està a punt ho regueu amb el vi blanc o algun licor, cadascú al seu gust, i deixeu que es redueixi.
A part tallem els llamàntols per la meitat, de dalt a baix, i els fregim amb un xic d’oli una mica per cada costat i els apartem.
En la mateixa cassola hi tirem el sofregit i tot seguit rossegeu una mica l’ arròs fins que agafi color. Tot seguit hi tireu el fumet calent i una pessic de safrà. A mitja cocció hi poseu els llamàntols, i si cal afegiu fumet, ha de quedar caldós. Deixeu reposar 5 minuts i bon profit!!!
És un plat que requereix una mica de temps però ben segur que els vostres comensals se’n lleparan els dits.
Salut i força a la cuina!!!
Comentaris
jo no n'he fet mai perquè em fa angúnia partir l'animaló de viu en viu, el diu que ho superi, ho provo segur
Una abraçada
I jo, com en Manel... haig de superar això de tallar l'animaló viu! :s
Gemma: Tens raó publico poques receptes, però intentaré treure temps i publicar més. En Joan ja ha rebut les teves felicitacions pel plat.
Maria: Ara que ho dius, hem sembla que era Llamàntol amb una base d' arròs, i ja et puc assegurar que era ben bona, us recomano provar el plat algun dia.
Manel i Mercè: A nosaltres també ens feia pena, per aquest motiu varem buscar algú més valent que nosaltres, de totes maneres sempre es pot comprar ja preparat.
Josep: Gracies pel comentari, encara que aquest cop la feina no va ser nostre. Una altre abraçada per tu també.
Maria Jose: La veritat es que al Joan li va quedar boníssim, no crec que a mi m'hagués quedat igual de bo.
Teresa: A mi també m' encanta l' arròs i tampoc l' havia provat mai amb el llamàntol, però et garanteixo que esta boníssim.
PTNTS
Dolça
estic molt agraït pels vostres comentaris, veig que us entusiasma i us animo a provar-lo!!!
Apa doncs a seguir provant i publicant...
Salut golafres
PD:Si no voleu matar la bèstia, la podeu comprar congelada....
Magnífic arròs!
PETONS
Enhorabona al cuiner! i quina sort els que després us el vareu menjar, sana enveja!
Un petó!
Beth
Apa a seguir fruint! Gràcies nois, sou genials.
Si em permeteu el consell, us diré que a mi també em feia (i em continua fent) molta angoixa matar-los de viu en viu, i va ser una peixatera que em va explicar que els posés al congelador el dia abans. Oli en un llum! Només s'ha de vigilar que no es congelin.
Sé que tot plegat resulta cruel, però no deixa de ser una bona solució si no tens a ningú disposat a fer-ho per tu.
Salutacions, amics i, repeteixo, l'enhorabona per aquest plat!