LLUÇ amb SALSA VERDA

Julivert, all, una mica de farina i brou de peix…són els ingredients de la salsa basca més emblemàtica. I no només la podeu cuinar amb el lluç, també és boníssima amb cloïsses!

INGREDIENTS (4 persones)

1 Kg de lluç (si són lloms millor)
1 ceba petita
2 alls
150 ml de brou de peix blanc
1 cullerada de farina
Julivert fresc picat
Oli d’oliva
Sal

Saltegeu la ceba i els alls (tot ben picadet) a la cassola amb l’oli d’oliva. Una vegada la ceba esdevingui transparent afegiu el julivert picat, una cullerada de farina i a poc a poc el brou de peix. Poseu-hi una mica de sal i deixeu coure a foc suau uns 10 minuts.
Incorporeu els lloms de lluç i deixeu coure 4 minuts més a foc suau. Sacsegeu de tant en tant la cassola per tal que la salsa quedi ben lligada.
Aquesta recepta la podeu fer també amb qualsevol altre peix blanc, com el rap per exemple.
Opcionalment poder afegir uns musclos cuits al vapor i fins i tot utilitzar el suc de la cocció com a substitut del brou de peix si no en teniu.

Comentaris

Mercè ha dit…
Ruben, quin plat més boooooo!!! I amb el peixet ben fresc... ja me l'imagino!!
Ruben, aquesta salsa a casa triomfa molt, és molt senzilla de fer i dona un toc molt fi al peix, m' has fet recordar que fa dies que no la faig!

Un petó!
Beth
Gemma ha dit…
Si el peix és bo i fresc, poca cosa necessita, oi? El lluça amb salsa verda és un clàssic que a casa sempre triomfa, això sí, en el meu cas amb cloïses, que a casa hi ha maniàtics dels musclos ;)
Maria ha dit…
Sí, sí, sí.. un lluç amb aquesta salsa és deliciós i tot un clàssic... i amb musclos, diferent.
ELS PEIXOS ha dit…
Que tal Ruben?
El Peix el deixes per mi , eh!!!!
es broma!!!
Francesc ha dit…
Quina llàstima que encara no es puguen fer "tasts virtuals". Aquest plat m'agrada moltíssim!!! MMMM!!! Salutacions
Mercè ha dit…
Ruben, tens una sorpreseta esperant-te al meu blog. ;)
La cuina vermella ha dit…
M'apunto al tast que diu en Francesc, però nosaltres com que et tenim molt a prop, el farem en directe i no virtual. Un petó.
Glòria ha dit…
Que bo i a més dóna poca feina, que aizò també interessa!.

Fins aviat
Anònim ha dit…
M'encanta el peix i sobretot amb receptes tant sencilles com aquesta... me l'apunto.
Records.
Núria ha dit…
Buf, em sembla que tinc que anar a sopar!! Perque a cada recepta que veig, m'agrada més i en bé més de gust....jajaja. De veritat que t'ha quedat impecable aquest lluç amb salsa verda!!

Núria
Cuinagenerosa ha dit…
un clàssic que mai passa de moda, t'ha quedat una salsa lligada i amb un aspecte sensacional.
illetapitita ha dit…
Aquesta és una salsa que sempre triomfa!
Ben senzilla de fer i super bona!
SAlut!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Ummm una idea boníssima afegir cloísses, mai n´he posat així que et copio la idea...i la foto maquíssima, aquesta salsa es veu tant melosa....una abraçada
xaro ha dit…
M'encanta aquest peix amb la seva salseta.......per sucar-hi pa, vaja!!!
RUBEN ha dit…
Amics i amigues! Gràcies a tots pels vostres comentaris. Aquest plat ens demostra que per menjar bé no cal que ens compliquem la vida gaire! De tant en tant si, però...
Bé, fins la propera recepta!
El cullerot Festuc ha dit…
mmmmmmm...quin plat més bo!!! Pero t'has oblidat als ingredients una barra de pa...pq aquest plat és per sucar-hi!!! :)
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
Hola Rubén bon dia si et dones un tomb per la meva cuina tinc una coseta per tu

Petonets amb comi
mar
RUBEN ha dit…
Eva! Tens tota la raó, mira que no posar el pa...ai ai ai, no sé on tinc el cap!

Mar, moltes gràcies per aquesta sorpresa, em fa molta il·lusió, de veritat!

xao xao

Ruben
Margarida ha dit…
Hola, Rubén! Gràcies a la Mar de Sèsam & Comí he conegut el teu bloc i t'he de dir que tens coses molt interessants. Si no et fa res, aniré entrant a la teva cuina per aprendre coses amb les teves receptes. Aquest lluç, per exemple, és deliciós!
Fins aviat.

Entrades populars