MOUSSE DE LLIMONA O DE MADUIXA
La Marta i la seva sogra ens han preparat aquesta recepta, un postre perfecte per aquesta època de calor a la que estem.
Un postre molt ràpid de fer i molt “resultón”.
Ingredients
Per al mousse:
2 ous
3 cullerades de sucre
½ litre de nata per muntar
2 llimones
Melmelada de préssec o de maduixa
1 sobre de gelatina neutra
½ sobre de gelatina de llimona o de maduixa
Per al pa de pessic:
2 ous
2 cullerades de sucre
2 cullerades de farina
Procediment
Es munten les dues clares d’ou i es reserven. S’agafen els dos rovells i les tres cullerades de sucre, i es munten fins que blanquegin i doblin el volum. S’extreu el suc de dues llimones i es posa al foc juntament amb el sobre de gelatina neutre fins que es desfaci la gelatina. Es deixa refredar i es barreja amb els rovells d’ou. S’afegeix a les clares muntades, juntament amb la ratlladura d’una pell de llimona.
Per altra banda es munta la nata, la qual ha estat una estona al congelador per a que estigui freda (sense que es congeli!). A la nata se li afegeix la mescla anterior a poc a poc, barrejant-ho amb cura per a que no baixin ni les clares ni la nata.
Prèviament es prepara una base de pa de pessic. Es barregen dos ous, dues culleres de sucre i dues de farina; la massa s’estén sobre la plata del forn i es cou uns 10 minuts. Un cop fred, el pa de pessic es talla amb el motlle desmuntable que utilitzem per fer el mousse.
Sobre el pa de pessic s’afegeix la mescla preparada; i es posa a la nevera unes dues hores, fins que queda pressa.
Ara només falta ficar-li la cobertura per sobre. Es desfà el mig sobre de gelatina de llimona, juntament amb uns 150 grams de mermelada de préssec. Un cop el líquid s’ha refredat es tira sobre el mousse i es decora la superfície a gust (amb maduixes, o xocolata,…).
El mousse de maduixa es una variació d’aquest, es fa igual, però no es posen els rovells d’ou. A la nata muntada se li afegeix el sucre, les clares muntades, i la gelatina neutra desfeta juntament amb 150 grams de maduixes triturades i colades. La coberta es fa amb gelatina de maduixa barrejada amb mermelada de maduixa.
Després d’unes dotze hores a la nevera, ja es pot servir a taula. Què vagi de gust!
Comentaris
Un petó! Beth
petonets
mar
Jo em demanaria un tall de cada! :)
Núria
Felicitats
I amb la calor ben fresquets venen molt de gust!
Una abraçada!
Uns pastissos perfectes i ideals per l'època de calor que encetem!! :)
Un petó!