CANELONS DE POLLASTRE i GAMBES (o llagosta)

La recepta original d’aquests canelons són uns sofisticats canelons de pollastre de pagès i llagosta que fa dies vaig demanar en un dels meus restaurants preferits, el Robert de Nola de Caldes de Montbui. Jo he fet una adaptació “per a totes les butxaques”, ben aconseguida, per cert…Clar que també podeu optar per l’opció original (un dia és un dia).

INGREDIENTS (20 canelons)

1 manat d’alls tendres
1 ceba gran
600 grams de pit de pollastre
200 grams de gambes o llagostins
9 barretes de surimi (del bo)
½ pot de paté de salmó (opcional)
Oli, sal i pebre blanc
20 plaques de canelons


Per començar podeu fer un oli de gambes si sofregiu abans els caps (així tindrà més gustet a gamba). En un cassó amb una mica d’oli (el de gamba o un de normal) sofregiu la ceba i els alls tendres ben picadets, abans que agafin color, afegiu el pollastre tallat de daus, les gambes o llagostins (pelats), la sal i el pebre blanc. Un cop tot sigui cuit tritureu-ho amb el turmix i incorporeu les barretes de surimi i dues cullerades del paté de salmó (tritureu també fins que quedi ben fi). Ja teniu doncs el farcit dels canelons.

Bulliu les plaques de canelons seguint les intruccions de l’envàs, farciu els canelons i feu una beixamel per cobrir-los després. Com que tots ja hem fet canelons més d’una vegada no us diré com heu de posar el forn. Per fer la beixamel us recomano que seguiu aquest consell del bloc Olleta de verdures

Comentaris

El cullerot Festuc ha dit…
El meu marit m'hi va portar fa poc a aquest restaurant i ens va agradar moltíssim!!!
El pròxim cop demanaré els canelons...jeje!
Petunets,
Eva.
Mercè ha dit…
Ruben, una combinació genial!! I és que ens encanten els canelons, tant li fa del què siguin!! ;)
I precisament, ahir en vaig fer dels de tota la vida! :)
M'anoto la teva variant, així de tant en tant, podem fer variacions. :)
Petons!
ELS PEIXOS ha dit…
Això sí que son CANALONS amb molta categoria!!!
Ara mateix m´ho apunto i un dia els faré..
ELS PEIXOS ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Maria ha dit…
Han de ser ben fins, perquè el pollastre te un gust molt suau i no ha de dominar el conjunt, que és de peix.
Ets un bon cuiner !!
Petons..
Glòria ha dit…
Uns canelons mar i muntanya força originals i que tenen molt bona pinta. Apuntem el restaurant que et va servir d'inspiració!.

Fins aviat
Marta Padenous ha dit…
I quan vulguis et deixo la meva cuina...jo et faig de pinxe!!!
Ptnts
Marta Padenous ha dit…
I quan vulguis et deixo la meva cuina...jo et faig de pinxe!!!
Ptnts
Francesc ha dit…
Acabe de fer una "passejada virtual" pel restaurant: una passada!!! I quines postres!!! I quin de tot!!!
La teua recepta em sembla fantàstica!!! Què bona deu ser!!! Aquests canelons els haig de fer algun dia d'aquestos. Salutacions
Gemma ha dit…
Quin farcit més bo i original... i apte per a totes les butxaques :)
Els trobo tan fins que sens dubte els provaré. Ja et diré el què.
MAR ha dit…
Em sembla que ens desviarem una mica de la ruta aquest divendres quan pujem a Palamós per parar a dinar a aquest restaurant ...
De totes formes els teus canelons i la seva versió estamos en crisis la trobo genial !!!!!!!!!

petonets
mar
M' ha agradat molt aquesta combinació, ja tinc excusa per visitar el restaurant i fer els canelons!

Un petó! Beth
xaro ha dit…
Prenc bona nota d'aquest restaurant i et felicito per aquests canalons que deuen estar boníssims!!!!!!
enric ha dit…
Òndia, Rubèn!: Un 10 sobre 10! La idea em sembla magnífica! L'enhorabona.
La recepta adaptada em sembla perfecte. Si algun dia em concedeixo menjar llagosta, no la camuflaria dins uns canelons...

T'han quedat fantàstics i segur que amb la combinació del pollastre i el marisc estaven deliciosos.

Salutacions!
Ei Ruben!!!! Canelons de festa Major!!! Han d'estar boníssims,
PTNTS
Dolça
Cuinagenerosa ha dit…
rubén, a mi també m'agrada el robert de nola, llàstima que fa temps que no hi he anat. m'àpunto aquests canelons de mar i muntany, que és una combinació que sempre m'ha agradat.
Mariscomarisco ha dit…
Hola.

Enhorabuena por el blog, y qué apetecibles están los canelons.

Veo que te gusta añadir a las recetas algo de marisco. Precisamente hace poco que tengo un blog sobre este rico manjar. Pásate si te apetece y participa en nuestra encuesta.

Un saludo. MariscoMarisco.
illetapitita ha dit…
Quins canelons més bons que ens presentes!
Gràcies per compartir la recepta que em sembla que molts farem!
Una abraçada!
ELS PEIXOS ha dit…
Que pasa RUben , No et trobes bé?
Fa molt temps que no fas res , oi?
Esper-ho que estiguis bé..
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Ohh vaja combinació bona la d´aquestos canelons...!!!
Joan ha dit…
Felicitats pel blog! Jo també en tinc un on hi he afegit el vostre link. Si el voleu visitar la direcció és la següent:

petitsbocins.blogspot.com

Joan.-

Entrades populars