GELAT DE MENTA AMB XOCOLATA


Tot i que sé que no és del tot necessària, he hagut d’esperar a que els meus amics em regalin una gelatera en el meu 30è aniversari per atrevir-me a fer el meu primer gelat. Després de fer la primera prova amb un exitós gelat de maduixa he decidit fer un dels que més m'agraden: el de menta amb xocolata.
Per cert, podeu trobar el xarop de menta en els supermercats MAKRO i a vegades en el LIDL.

3 ous
100 g de sucre
400 ml nata per muntar
1 iogurt grec
1 pessic de sal
200 ml de xarop de menta
150 grams de xocolata negra (70% cacau) esmicolada
xx
La base d’aquest gelat és la del gelat de iogurt grec amb maduixes que fa uns mesos ens va mostrar la Mireia Carbó en una de les seves classes. Cal que bateu les clares amb la sal fins a un punt de neu. Bateu també els rovells amb el sucre fins que es tornin d’un color crema. Munteu també la nata i afegiu el iogurt grec.
A continuació barregeu-ho tot amb moviments envolvents i afegiu el xarop de menta i la xocolata negra esmicolada.

Atenció: de cara al proper gelat el que faré és fondre la xocolata i fer una làmina ben fina de xocolata sobre paper film o der forn per després esmicolar-la.
x
Seguidament si teniu la màquina introduïu la barreja en la gelatera i si no en teniu poseu-ho en un recipient i congeleu-ho per triturar-ho en el moment de servir.

Comentaris

María ha dit…
¡Qué bueno! Junto con el de chocolate solo, es mi helado favorito. Yo también quiero una heladora!!! Y tener un Lidl por aquí para comprar el sirope. Buaaaaaaaaa, en Tenerife no hay!!! Te quedó genial.

Un besote.
ELS PEIXOS ha dit…
Que tal Rubén !!!quan de temps sense saber de tu.
No et feia 30 anys , et feia molt més jove.
Per molts anys!!!
Jo un dia també vaig comprar una maquina per fer gelats, i mai n'hi sabut fer, no em queda'n bé, en canvi el teu esta perfecta.
Fins aviat.
OLLES I SOMRIURES ha dit…
Ha d'estar bo, però la menta em tira una mica enrera. Això es qüestió de tastar-lo. Salut!!!!!
RUBEN ha dit…
Hola Maria! Un lujazo tenerte por aquí, me alegra que te guste, es uno de mis helados preferidos y mira por donde ya que tendré que ir a la heladeria a comprarlo... Un abrazo artista pastelera!

Dolors! Com estàs? Després dels exàmens venen les merescudes vacances!! Però ja torno a ser per aquí! Comencem temporada! Anima't a utilitzar la teva gelatera que no és tan difícil fer un bon gelat! Petons

O i S, no hi ha cap problema si no t'agrada la menta, que tal si substitueixes el xarop de menta per xocolata desfeta??
Pensa que amb aquesta base pots fer el gelat del que vulguis, et dono + idees: amb un puré de qualsevol fruita (maduixes, fruites del bosc, préssec, móres, meló...), galetes oreo, vainilla...
Una abraçada
josep ha dit…
Ruben,
La combinació de menta i xocolata la trobo sensacional (els after-eight em perden). Abans que s'acabi l'estiu esperem més receptes de gelats. Els regals s'han d'amortitzar!. Una abraçada
pepa cooks ha dit…
Hola Rubén, me encanta tu helado, a mi para reyes también me regalaron una heladora y la verdad, que me ha encantado, dentro de poco pondré en mi blog un helado de limón que esta de rechupete ya veras, un saludo y gracias por tu visita, besos, pepa.
La cuina vermella ha dit…
Hola amic! Per molts anys estimat meu! quin bon regal que et van fer els col·legues, eh?!
Nosaltres també hem practicat molt amb la geladera, avui en kike n'ha fet un de papaya francament bo, de tota manera la base de la Carbó no l'hem fet, vull probar-la perquè decididament el teu gelat té una pinta deliciosa! Petonarros forts (t'acabo d'enviar un correu).
Mercè ha dit…
Ruben, per molts anys!! Els teus amics estaran contents de veure com amortitzes el seu regal! ;) Un gelat de luxe t'ha quedat!
Petons!
Gemma ha dit…
Ruben, quina passada de regal, una geladora!!!! Quina enveja...
Ara podràs fer una pila de gelats deliciosos, haig de confessar que són el meu vici ;)
Aquest de menta i xocolata és un clàssic dels que m'agraden més!
El cullerot Festuc ha dit…
Moltes felcitats Rubèn!! Quin regal tan xulo que et van fer...i útil...pq amb la calor que fa...
Petunets,
Eva.
Francesc ha dit…
Una combinacio boníssima. Jo no tinc gelatera, potser més endavant.
Un bon "regal" per els blocaires també amb aquest suqülent gelat de menta i xocolata que ens has presentat Ruben¡¡. Josepb - menja de bacallà-
Anònim ha dit…
Buenas, acabo de encontrar tu blog, me parece interesante...lo seguiré visitando!!

un saludo
jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Ohhhh vaja cosa bona has preparat!!! no tinc geladora però el faré amb el mètode tradicional perqué aquest gelat és un dels meus preferits...t´ha quedat tan cremós que fan ganes de ficar-hi cullera...petons
TROTAMUNDOS ha dit…
Ummm que cosa más deliciosa y que sabores más ricos, que gusto da ver los helados caseros, te quedó fabuloso.

Besos.
illetapitita ha dit…
Primer de tot felicitats!
Entres als 30 amb un gelat refrescant i molt bo!
És el preferit d'una molt bona amiga i m'has fet pensar en ella!
Gràcies!
Una abraçada!

Entrades populars