PAELLA D'ESPELTA amb VERDURES i BOLETS
Ara fa uns quants dies que els amics de la cuina vermella i de cuina ens van parlar de la fira de l’espelta que va tenir lloc a Gallecs (recentment incorporat al Pla d’espais d’interès natural). Us recomano la visita, on de passada podeu comprar l’espelta a l’agrobotiga que hi ha oberta els caps de setmana i també us recomano aquesta recepta, una molt bona alternativa a l’arròs (per quan se t’acabin les receptes d’arròs, Manel-the rice king!). Va per tú!
INGREDIENTS (per a 4 persones)
400 grams de gra d’espelta
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
¼ de kg de mongeta tendra
1 albergínia
3 tomàquets de penjar
1 tros de carbassa
200 grams de bolets (barreja)
Oli d’oliva
Sal i pebre
Poseu el gra d’espelta en remull durant unes 12 hores. L’endemà bulliu-lo amb aigua i sal uns 40 minuts, fins que el gra estigui tou. Escorreu l’espelta i guardeu l’aigua. En una paella amb oli, salteu les verdures tallades a daus. Quan agafin un color daurat, afegiu-hi els tomàquets ratllats, la carbassa i els bolets. Deixeu-ho coure tot junt uns 15 minuts. Afegiu-hi l’aigua que heu reservat, i quan arrenqui el bull, tireu-hi l’espelta. Rectifiqueu de sal i pebre, i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Si heu comprat els bolets deshidratats, reserveu l'aigua on els hidrateu i feu-la servir com a brou per a la cocció.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
400 grams de gra d’espelta
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
¼ de kg de mongeta tendra
1 albergínia
3 tomàquets de penjar
1 tros de carbassa
200 grams de bolets (barreja)
Oli d’oliva
Sal i pebre
Poseu el gra d’espelta en remull durant unes 12 hores. L’endemà bulliu-lo amb aigua i sal uns 40 minuts, fins que el gra estigui tou. Escorreu l’espelta i guardeu l’aigua. En una paella amb oli, salteu les verdures tallades a daus. Quan agafin un color daurat, afegiu-hi els tomàquets ratllats, la carbassa i els bolets. Deixeu-ho coure tot junt uns 15 minuts. Afegiu-hi l’aigua que heu reservat, i quan arrenqui el bull, tireu-hi l’espelta. Rectifiqueu de sal i pebre, i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Si heu comprat els bolets deshidratats, reserveu l'aigua on els hidrateu i feu-la servir com a brou per a la cocció.
Comentaris
Ptnts
Un abrazo!!
una abraçada!
Quina bona pinta!! Tinc ganes de tornar per menjar pella!!
Ara estic ja a Tailandia. Una setmaneta mes i ja torno cap a casa. Ens veiem mlt aviat.
A part d'original ha de ser boníssima, les fotos encara que no les podem ensumar ens ho estan dient!
Una abraçada
Petons!
Aquesta me l'apunto!!
UNA ABRAÇADA!!
ISABEL
Et deixo el meu e-mail Ruben, tinc que enviarte varies coses...
Fins aviat.
Josep_bayé@hotmail.com
Núria
La recomanem!
v.