PIZZA de PATATA (sí, sí, de patata!)
Avui us presento aquest suggeriment que fa uns dies em va fer un company de feina que aquest estiu ha estat per la Toscana italiana. La mestressa de la casa on paraven els hi va fer un dia. Una pizza molt senzilla i a la vegada sorprenent que no us deixarà indiferents. Gràcies Maic!
INGREDIENTS
Per a la massa de dues pizzes:
500 grams de farina de blat (podeu substituir una part per farina de blat de moro)
250 ml d’aigua tèbia
INGREDIENTS
Per a la massa de dues pizzes:
500 grams de farina de blat (podeu substituir una part per farina de blat de moro)
250 ml d’aigua tèbia
20 grams de llevat premsat
50 ml d’oli d’oliva
10 grams de sal
3 patates (varietat mona lisa)
Pebre, romaní i sal
Per fer la massa barregeu tots els ingredients, pasteu-los i reserveu-los com a mínim una hora.
Peleu i talleu les patates a rodanxes ben finetes (podeu fer servir una mandolina o fins i tot un pelador).
Preescalfeu el forn a 190 graus. Estireu la massa i poseu-la a la planta del forn i distribuïu les patates per tota la superfície. Tireu per sobre un raig d’oli, el pebre i el romaní (jo no en tenia, però en porta) i enforneu fins que les vores de les patates comencin a daurar-se i un cop fora del forn , tireu una mica de sal gruixuda (si pot ser). Boníssim!!!!
50 ml d’oli d’oliva
10 grams de sal
3 patates (varietat mona lisa)
Pebre, romaní i sal
Per fer la massa barregeu tots els ingredients, pasteu-los i reserveu-los com a mínim una hora.
Peleu i talleu les patates a rodanxes ben finetes (podeu fer servir una mandolina o fins i tot un pelador).
Preescalfeu el forn a 190 graus. Estireu la massa i poseu-la a la planta del forn i distribuïu les patates per tota la superfície. Tireu per sobre un raig d’oli, el pebre i el romaní (jo no en tenia, però en porta) i enforneu fins que les vores de les patates comencin a daurar-se i un cop fora del forn , tireu una mica de sal gruixuda (si pot ser). Boníssim!!!!
Comentaris
La foto és menjadora!
ptonets
Petons!
És ben bé allò que sempre dic de com em meravella la imaginació a l'hora d'alimentar-se quan es tenien pocs recursos!
Bon cap de setmana.
I perqué no una quiche?jeje :-P
Jo tampoc m'imagino el gust però segur que està molt bona!
Una abraçada!
PTNTS
Dolça
Que vagi de gust Rubén¡¡
Salutacions
Et felicito. I la pizza de patata molt intressant.
Aprofito aqueste ocassió per convidar-te a que passis pel meu bloc de cuina doncs he organitzat un sorteig i m'agradaria que t'hi apuntessis.Gracies.
Cordialment. Gloria
jo vaig estar d'intercanvi amb uns al·lots de Avellino, napols.
I a tots els xiringos que hi havia, hi havia la pizza de salsitxes d'aquestes del pozo que venen en paquests de 4 o 6 i patates frites congelades. en vaig tastar una, i va ser bona...
Una abraçada!
Anna
salutacions