GaleTAPES
Mireu quina galeta-pa més pràctica i original. Si us feu un te podeu tapar la tassa amb aquesta galeta. I si voleu quedar la mar de bé, les podeu portar quan us convidin a prendre el te o el cafè una tarda o també les podeu regalar durant aquestes festes.
BONES FESTES i BONA CUINA a tothom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
INGREDIENTS (per a 4-6 galetes)
1 sobre de vainilla ensucrada
2 rovells d’ou
Sal
Barregeu la farina, el sucre, la vainilla i la sal. Afegiu la mantega freda trossejada i treballeu la composició amb les mans de manera que quedi una pasta granulosa. Doneu-li forma d’un volcà i incorporeu els rovells d’ou, pasteu fins que la pasta quedi ben fina. Feu una pilota, emboliqueu-la amb paper film i reserveu a la nevera durant una hora.
Estireu la pasta i retalleu cercles un pèl més grans que la mida d’una tassa. Feu les nanses amb part de la pasta i enganxeu-les a cada galeta humitejant amb aigua el punt d’unió. Feu un cilindre amb paper de forn i passeu-lo a través de la nansa (perquè no es deformi al coure’s).
Enforneu les galetes al forn a 180º durant 15-20 minuts fins que es daurin. Refredeu-les i retireu el cilindre de paper. Foneu la xocolata al bany maria o al microones i pinteu la vora de la galeta. Distribuïu el granet d’ametlla uniformement.
La idea d’aquesta galeta s’ha extret del llibre “Cocino para regalar” de l’editorial Everest.
Comentaris
que passeu molt bones festes!
Una galeta "tope" original. Segur que el té es més bo si s'acompanya amb una "galetassa" d'aquestes.
Una abraçada i bones festes
Bon Nadal i feliç 2011!
Petunets,
Eva.
Bones Festes!