QuiChe aMb baSe d'ARRÒS
Per si encara hi ha algú que no s’ha animat encara a fer una “Quiche” us presento aquesta recepta amb una variant: la base està feta d’arròs, clara d’ou i formatge emmental (base apta per a celiacs)!
Per a la base:
2 clares d’ou
Per al farcit:
6 porros
24 gambes
1 ceba
200 ml de nata líquida
2 ous
Pebre negre
Oli d’oliva
Sal
PREPARACIÓ
Per a la base barregeu bé les clares d’ou, amb l’arròs bullit i el formatge. Pinteu amb mantega un motlle desmotllable d’uns
Renteu els porros i talleu-los a rodanxes. Bulliu-los amb aigua i sal durant uns 10 minuts, coleu i reserveu-los. Per altra banda piqueu la ceba i sofregiu-la amb oli fins que es dauri, reserveu-la també. Barregeu seguidament la nata líquida (que podeu substituir per llet evaporada) amb els ous i salpebreu.
Ara ja podeu muntar la quiche. Esteneu la ceba sofregida a la base d’arròs que teniem reservada. Escampeu seguidament el porro bullit i ompliu la base amb el preparat de nata i ous. Al damunt distribuiu les gambes (prèviament pelades). Enforneu a 200 graus durant 35-40 minuts. Punxeu amb uns escuradents per saber si està cuita i un cop ho estigui, desemmotlleu.
Comentaris