QuiChe d'EspiNacs amB formaTge de caBra i Patata
Amics i amigues, avui us presento aquesta altra quiche (no és la primera que publico) que tot just ens hem cruspit, i com no hem deixat ni una engruna, he pensat: comparteix-la!
Aquí la teniu:
INGREDIENTS (4 persones)
1 làmina de pasta brisa
3 ous
100 ml de llet evaporada o crema de llet
½ bossa de preparat de puré de patates
1 carbassó petit
2 talls de formatge de cabra
1 pebrot vermell
Llet (pel puré)
Aigua
Sucre
Sal
Preescalfeu el forn a 200º. Distribuïu la massa en un motlle que pugui anar al forn, ompliu-la de cigrons crus (jo faig servir aquesta tècnica però si en sabeu una altra endavant!). Poseu-lo al forn (a dalt i a baix) durant un quart d’hora aproximadament. Seguidament retireu-la i traieu els cigrons.
Mentre es cou la pasta brisa, talleu a dauets ben petits el carbassó i coeu-los al vapor o salteu-los amb una mica d’oli a la paella i reserveu-lo. Per altra banda coeu i escorregueu els espinacs i barregeu-los amb els ous, la llet evaporada i un polsim de sal. Reserveu aquest preparat.
Per altra banda prepareu el puré de patates seguint les instruccions de l’envàs (necessitareu aigua, llet, sal i el contingut de mitja bossa ja que tota la bossa seria massa). Un cop fet el puré, incorporeu-hi el carbassó i barregeu..
Ara només hem de muntar la quiche: A la base distribuirem una capa del puré de patata amb carbassó, al damunt hi posarem el formatge de cabra tallat a trossets i a continuació abocarem el preparat d’espinacs, ous i llet. Coeu al forn durant 35-40 minuts.
I atenció! Serviu la quiche amb una confitura de pebrot vermell casolana. Si els espinacs i el formatge de cabra combinen a la perfecció, ja veureu amb la confitura de pebrot. Per cada pebrot necessitareu tres cullerades de sucre i un got i mig d’aigua (només heu de coure molt lentament el pebrot, amb l’aigua i el sucre i passada un hora i mitja aproximadament tritureu tot i coleu-ho). Podeu fer més quantitat i utilitzar-la en una altra ocasió.
Comentaris
Petons!
Per cert, aquesta quiche fa una pinta boníssima. A més sense res de carn, és perfecta!
Per cert, aquesta quiche fa una pinta boníssima. A més sense res de carn, és perfecta!
Nosaltres acostumem a fer la Lorraine, la més típica, però aquesta és espectacular.
El pes dels cigrons impedirà que la pasta s'aixequi al coure's i/o faci butllofes.
Ja m'explicaràs...
Slts.