FaLÀfeL dE ciGronS

Potser les receptes amb llegums són de les que menys proliferen en el món gastroblocaire, tot i que sempre ens han dit que em de menjar-ne mínim 2 cops a la setmana.

Aquesta i la propera recepta que publicaré són una manera diferent de menjar llegums. Avui us presento un recepta que molts de vosaltres coneixeu segur i que és originària d’algun indret de l’Àsia.

Per a 12-14 falàfels

400 grams de cigrons cuits

2 gra d’all picadet

1 ceba tendra picada

1 culleradeta de comí en pols

1 culleradeta de coriandre fresc picat

1 cullerada de julivert fresc picat

½ culleradeta de pebre vermell picant

Pebre negre

Pa rallat

Unes gotes de suc de llimona

Oli

Per a la salsa

1 iogurt grec

1 cogombre

1 cullerada d’anet fresc picat

½ gra d’all

Sal


Per començar us diré que avui dia podeu trobar fresques totes aquestes herbes al Mercadona o als centres Eroski.

Aixafeu els cigrons amb una forquilla, no és la primera vegada que faig aquesta recepta i si utilitzo l’estri picador del túrmix amb els cigrons, el falàfel queda poc consistent i necessita més quantitat de pa rallat. L’all, la ceba i les herbes si que acostumo a picar-los amb el túrmix. M’agrada que tot quedi ben picadet.

Ara només cal que barregeu bé els cigrons, amb la ceba, l’all i les herbes, afegiu el pebre vermell, el pebre negre, unes gotes de suc de llimona i afegiu pa rallat a poc a poc fins que agafi una mica de consistència (la que ens permeti manipular la pasta per donar-li forma). Els falàfels acostumen a fregir-se amb oli, jo sempre els faig a la planxa.

Una salsa que acompanyarà molt bé aquests falàfels és la salsa de iogurt anomenada “Tzatziki” que és d’origen grec. Heu de pelar i rallar el cogombre. Deixeu escórrer el cogombre perquè deixi anar aigua. Aixafeu l’all al morter amb una mica de sal i barregeu el cogombre i l’all amb el iogurt grec i l’anet.

Comentaris

Unknown ha dit…
Eiii Rubins!!! Moltes felicitaaats pq ja sou famosos q això d sortir a la radio ja té el seu privilegi!! Continueu així i quan sigueu famosos espero q us enrecordeu de mi! jajaja. Petonets makus!
Rubén; Un bon plat, aquestes llegums fetes amb falàfel, condundent, i gustós. Com molt bé dius, les llegums son les menys aceptades a la "blogosfera" però aquí estàn¡¡
Que vagi de gust Rubén¡¡ :-D
dani ha dit…
creieu.me, els falafels es fan amb cigrons crus, nomes cal remullar.los. d aquesta manera queden poc oliosos i no es desfan al fregir.los, proveu-ho fer-ho d 'aquesta manera.
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Què bons!! i tens raó hi ha que menjar llegum més sovint, aquesta és una opció boníssima per sortir dels típics guisats...petonets
Maria ha dit…
Aquests són molt més macos que les croquetones poc vistoses que em queden a mi. Us hauré de copiar.
Una abraçada Ruben i a veure si coincidim algun cop més a alguna classe, eh!
Francesc ha dit…
Què bons!!! Semblen fàcils de fer. A veure si m'anime a preparar-los. Salutacions
Gemma ha dit…
Una manera diferent de menjar cigrons, molt gustosa i original. Tens raó que mengem massa poques llegums ;)

Entrades populars