GarLic NaAn
Em fa especial il·lusió publicar aquesta recepta. L’agost passat vaig estar a l’Índia amb l’Asun i els nostres amics: Dani i Eli (va per vosaltres). L’Índia és un país que no et deixa indiferent. Un cop superada la primera impressió cal destacar la seva gent i la seva cultura.
Aquest tipus de pa va ser un gran descobriment per a nosaltres i ens va agradar tant que va estar present en gairebé tots els nostre àpats d’allà i ara en part dels d’aquí...
Per a 5/6 unitats necessitareu:
100 ml de llet tèbia
1 iogurt natural
1 cullerada d’oli d’oliva
Mantega
4-5 Alls
Comenceu diluint el llevat amb la llet, incorporeu el iogurt i l’oli. Seguidament formeu un volcà amb la farina i la sal, al centre aboqueu la barreja líquida i amasseu bé (podeu seguir el mètode Bertinet que ens ha ensenyat la Mercè). Deixeu reposar la massa (tapada) durant 1:30-2 hores. Passat aquest temps peleu i piqueu els alls, torneu a amassar, formeu boles d’uns 50 grams i estireu-les amb el corró a una superfície enfarinada fins que quedin ben primes. Distribuïu els alls per la massa estirada i torneu a fer una última passada amb el corró. Passeu la massa a la plata del forn i reserveu-la (tapada amb un drap) uns 20 minuts. Mentrestant preescalfeu el forn a 200 graus (a dalt i a baix). Coeu els garlic naan al forn fins que les vores comencin a daurar-se. Una vegada fora del forn pinteu el pa amb la mantega fosa (on podeu incorporar all deshidratat en pols, bitxo o qualsevol altra espècie). Per cert, consumiu aquest pa acabat de sortir del forn.
Comentaris
moltes gràcies per compartir aquesta recepta,
mil petonets Susanna
Petons!