HamBurGuesa VeGetAL
L’altre recepta amb llegums que us vaig dir fa uns dies que publicaria és aquesta hamburguesa feta amb llenties. Sorprenentment bona, nutritiva i fàcil de fer. Una alternativa a la carn! Ai ai ai, que m'estic tornant vegetarià...
Per a 4/6 hamburgueses
1 ceba picat
1 porro picat (opcional)
1 pastanaga rallada
1 all picat
Flocs de civada / Arròs integral o pa rallat
Orenga
Bitxo
Pebre
Si no teniu les llenties cuites feu-ho durant 30 minuts aproximadament amb aigua, una fulla de llorer i sal. Mentre les llenties es couen cuineu la ceba, la pastanaga i l’all fins que tot quedi ben dauradet. Opcionalment podeu afegir un porro picat també.
Un cop cuites les llenties escorregueu-les, elimineu el llorer i afegiu la ceba amb la pastanaga i l’all. Afegiu el formatge i també les espècies (al gust). Podeu provar-les també amb curri, pebre vermell picant... Hi ha un munt d’opcions. Ara podeu xafar-ho tota amb una forquilla o triturar-lo amb l’accessori picador del túrmix. En funció de l’opció que triem necessitarem més o menys civada perquè agafi la consistència adequada que ens permeti manipular la pasta. Podeu substituir la civada per arròs integral bullit o pa rallat (tot i que la primera opció penso que es molt millor i nutritiva). Reserveu la pasta resultant a la nevera (mínim un hora). En el moment que la consumiu doneu-li forma d’hamburguesa i cuineu-la a la paella amb una mica d’oli.
Comentaris
Presentada així en entrepà es veu super apetitosa ;)
Petons!
PTNTS
Dolça