Pa d' ESpEltA aMb PasTAnAgA, AmETlleS I MeL
Ingredients
250 gr. Farina d'espelta
250 gr. Farina de força
5 pastanagues petites
60 gr. d'ametlles
15 gr. d'oli d'oliva
sal
sucre
all i julivert
anet
pebre negre
mel
llevat
aigua
Començarem la preparació bullint les pastanagues amb l'aigua justa per cobrir les pastanagues tallades, un cop estiguin una mica tendres les triturarem aprofitant l' aigua de haver-les bullit, jo he fet servir 175 ml d'aquest aigua. Picarem les ametlles, la grandària dependrà de si voleu trobar-les més senceres o no alhora de menjar el pa. Pels que tingueu panificadora, afegim al recipient D'amassar la farina d'espelta, la farina de força, les pastanagues triturades, una cullerada de sucre i una cullerada de sal, els 15 gr. d'oli d'oliva, les ametlles triturades, l'all i julivert, l'anet, i un polsim de pebre negre, tres cullerades soperes de mel i 25 ml addicionals D'aigua tèbia on haurem desfet el llevat, jo aquest l'utilitzo fresc, podeu trobar-lo al supermercat, normalment a la zona de refrigerats on estan les mantegues o be compar-lo directament al forn, ja que molts forners us el vendran sense problemes un cop tenim tots els ingredients al recipient, poseu la maquina en funcionament al programa de pa blanc i només queda espera a que el pa estigui cuit. Pels que no tingueu panificadora o us agradi treballar-lo de manera més manual, mesclarem tots els ingredients en un bol i un cop tinguem una massa que no s'enganxi a les mans, la posarem sobre el marbre enfarinat per seguir treballant la massa, un cop aquesta te una textura uniforme, la posarem en un bol net i la deixarem reposar durant un hora coberta amb un drap net de coto, passada l'hora, veurem que la massa a doblat el volum, en aquest moment tornarem a treballar de nou la massa i la deixarem reposar 30 min. més. Passats aquests 30 min. I amb el forn calent a uns 180ºC, donarem la forma desitjada a la massa i la posarem a coure durant uns 25 minuts aproximadament.
250 gr. Farina d'espelta
250 gr. Farina de força
5 pastanagues petites
60 gr. d'ametlles
15 gr. d'oli d'oliva
sal
sucre
all i julivert
anet
pebre negre
mel
llevat
aigua
Començarem la preparació bullint les pastanagues amb l'aigua justa per cobrir les pastanagues tallades, un cop estiguin una mica tendres les triturarem aprofitant l' aigua de haver-les bullit, jo he fet servir 175 ml d'aquest aigua. Picarem les ametlles, la grandària dependrà de si voleu trobar-les més senceres o no alhora de menjar el pa. Pels que tingueu panificadora, afegim al recipient D'amassar la farina d'espelta, la farina de força, les pastanagues triturades, una cullerada de sucre i una cullerada de sal, els 15 gr. d'oli d'oliva, les ametlles triturades, l'all i julivert, l'anet, i un polsim de pebre negre, tres cullerades soperes de mel i 25 ml addicionals D'aigua tèbia on haurem desfet el llevat, jo aquest l'utilitzo fresc, podeu trobar-lo al supermercat, normalment a la zona de refrigerats on estan les mantegues o be compar-lo directament al forn, ja que molts forners us el vendran sense problemes un cop tenim tots els ingredients al recipient, poseu la maquina en funcionament al programa de pa blanc i només queda espera a que el pa estigui cuit. Pels que no tingueu panificadora o us agradi treballar-lo de manera més manual, mesclarem tots els ingredients en un bol i un cop tinguem una massa que no s'enganxi a les mans, la posarem sobre el marbre enfarinat per seguir treballant la massa, un cop aquesta te una textura uniforme, la posarem en un bol net i la deixarem reposar durant un hora coberta amb un drap net de coto, passada l'hora, veurem que la massa a doblat el volum, en aquest moment tornarem a treballar de nou la massa i la deixarem reposar 30 min. més. Passats aquests 30 min. I amb el forn calent a uns 180ºC, donarem la forma desitjada a la massa i la posarem a coure durant uns 25 minuts aproximadament.
Comentaris