SopA De CeBA


Molts ja coneixeu aquesta sopa però si no l’heu provada amb el toc del xerès us animo a fer-ho. Ideal per dies com el d’avui!

INGREDIENTS (4-6 PERSONES)

6 cebes grans (dolces)
3 cullerades de farina de blat
1 all
2 litres de brou de verdures
Pebre negre
20 ml de xerès
10 llesques de pa
Formatge rallat (tipus emmental)
Mantega
Oli d’oliva
Sal

Peleu i talleu les cebes a juliana. Escalfeu en una cassola l’oli i desfeu-hi la mantega, afegiu la ceba i l’all picat, afegiu una mica de sal i pebre negre (al gust). Cuineu lentament la ceba (durant 25 minuts aproximadament). Remeneu de tant en tant amb una cullera de fusta. Cal que no agafi color. Un cop la ceba estigui tova afegiu la farina (com si féssiu una beixamel) cuineu-la durant uns segons i afegiu el xerès i deixeu que s’evapori. Aboqueu el brou de verdura i bulliu durant 15 minuts a foc suau. Serviu la sopa en recipients individuals que puguin anar al forn poseu una llesca de pa al damunt i escampeu-hi una mica de formatge (jo no en poso). Ara només cal que ho gratineu al forn durant 5 minuts

Comentaris

Francesc ha dit…
La sopa d'all, amb el toc del xerès no l'he feta mai. La provaré. Salutacions
Glòria ha dit…
Un sopa de ceba de categoria, amb el rajolinet de xerès. M'ho apunto, no n'hi he posat mai, i tampoc no he posat mai farina. Així deu quedar més cremosa, suposo.
Rubén; Jo he dit moltes vegades que, la ceba a la cuina és dels millors "invents" que la naturalesa a creat, i aquest n'és un clar exemple; una sopa de ceba anb el toc de xerès, molt bona¡¡
Que vagi de gust Rubén¡¡ :-D
Què bona, a la meva àvia li encantava
Montse G ha dit…
M'encanta la sopa de ceba ben calentona i gratinada, en dies de pluja cóm avui encara ve més de gust. Probaré la teva variant amb xerès, mercés per compartir-la !
Gemma ha dit…
Ideal pels dies com avui, ja ho crec! M'apunto la recomanació del xerès, la veritat és que jo no n'hi poso... ho provaré ;)
Joan Benlloch ha dit…
Aquest raig de Xerès li ha de donar un gust molt especial.

Entrades populars