caneLons de carXofA i GamboTs amB beixaMel de pÈsols
Que no us espanti el títol de la recepta perquè aquests canelons són ben fàcils de fer i el resultat (si us agraden les carxofes, és sorprenent!).
Per a 18 canelons
18 plaques de pasta per a canelons
(jo us recomano les d’aquesta casa que he descobert no fa gaire temps…)
El farcit:
2 cebes de figueres grans
1 all
10-12 de cues de gambots o gambes
100 ml de llet evaporada
Pebre
Sal
Per a la beixamel de pèsols:
500 ml de llet
2 cullerades d’oli d’oliva
Nou moscada
Sal
Per una banda hidrateu o bulliu les plaques de pasta (això va en funció de les que utilitzeu).
Per l’altra, talleu en juliana les dues cebes i lamineu l’all i daureu-ho tot en una paella amb 2 ó 3 cullerades d’oli. Un cop agafi un to daurat, afegiu les carxofes trossejades, salpebreu i cuineu-les fins que quedin toves. Afegiu seguidament les cues de gambot, cuineu-les durant uns minuts més i per acabar aboqueu la llet evaporada. Rectifiqueu de sal si és necessari.
Tritureu-ho tot fent servir l’accessori picador del túrmix o qualsevol altre estri fins que obtingueu una pasta homogènia, si quedés massa seca podeu afegir una mica més de llet evaporada.
Munteu el canelons (això no cal que us ho expliqui a aquestes alçades, no?)
Prepareu la beixamel. Coeu els pèsols amb aigua. Un cop cuits escorregueu i tritureu-los juntament amb la llet. Coleu i reserveu aquesta llet verdosa. En una paella al foc afegiu la mantega i l’oli, un cop la mantega s’hagi fos tireu la farina i cuineu-la durant uns minuts. Aboqueu a poc a poc la llet que teníeu reservada i aneu remenant. Tireu-hi una polsim de sal i nou moscada al gust. Un cop la salsa hagi espessit ja estarà preparada...
Distribuïu els canelons en una safata i escampeu la beixamel pel damunt per gratinar-los al forn. Bon profit! Ja m'explicareu si els feu...
Comentaris
Que vagi de gust Rubén¡¡ :-D
Molt bona!
Salut,
Petons!