CastaGnaCcio


El Castagnaccio és un dolç típic d’Itàlia, en concret de la Toscana, fet amb farina de castanya. La farina de castanya és un producte de temporada i no el trobareu fàcilment (però no és impossible). En el meu cas he comprat castanyes (pelades i seques) i les he triturat amb el túrmix. A més, en uns dies, ja tindrem castanyes! Aquesta any per a la castanyada: Panellets i Castagnaccio!
Ingredients
300 grams Farina de castanyes
150 ml d’aigua aproximadament
Un grapat de panses
Un grapat de pinyons
Un grapat de nous pelades
3 cullerades de sucre morè de canya (opcional)
Un branquilló de romaní picat (el podeu substituir per la pela d’una taronja rallada)

Preescalfeu el forn a 180º i remulleu les panses amb aigua o algun licor. Poseu la farina de castanya, el sucre (opcional) en un recipient i afegiu l’aigua a poc a poc per tal d’aconseguir una pasta no massa líquida. Afegiu a continuació les panses (ja escorregudes), el romaní, els pinyons i les nous. Barregeu bé tots els ingredients.
Enfarineu un motlle preferiblement rectangular i aboqueu la pasta. Coeu al forn durant 30 minuts.

Comentaris

Entrades populars