BescuiT de CarbaSsa i Poma amb floCs de civaDa


Ara que és temps de carbasses us recomano aquest fantàstic bescuit amb un toc exòtic per les espècies que porta. Comprovareu que el resultat final és un bescuit humit (per la carbassa i la poma) però gens pesat. Jo, en el meu cas, l'he acompanyat d'una escuma de moniato que fa uns dies ens va ensenyar la Gemma.
INGREDIENTS
5 ous
300 grams de carbassa
200 grams de poma
150 grams de flocs de civada
100 grams de panses
1 culleradeta de canyella mòlta
½ culleradeta de nou moscada
½ culleradeta de clau mòlt
300 grams de sucre moré
150 grams d’oli de girasol
200 grams de farina
1 cullerada de bicarbonat
Essència de vainilla o sucre avainillat (opcionalment)

Poseu el forn a 175 graus. Peleu i ratlleu la carbassa i la poma, aboqueu-les en un recipient gran, tot seguit afegiu els flocs de civada, les panses, el sucre, les espècies, els ous i l’oli. Barregeu bé. A continuació afegiu la farina i el bicarbonat (que podeu substituir per una culleradeta de llevat químic) i barregeu fins que tot quedi homogeni.
Agafeu un motlle (d’uns 24 cm de diàmetre) i unteu-lo amb mantega i espolseu-lo amb farina. Aboqueu la massa i enforneu-la durant 1 hora a 175 graus. Un cop finalitzat aquest temps, deixeu refredar i desemmotlleu.
Bon profit!

Comentaris

Xavier ha dit…
Això fa una pinta brutal!
Deu ser gustosíssim!

Et convide que t'inscrigues al grup gastronòmic Mengívol per a parlar de la nostra cuina tradicional.

Ací tens més informació: http://rossejat.blogspot.com/2011/10/mengivol-la-nostra-llista-de.html
Gràcies!
Gemma ha dit…
M'encanten els bescuits humits i aromatics... i m'encanten les receptes amb carbassa! L'escuma de moniato queda bona, oi? ;)

Entrades populars