CreMa de celeRi i ceba caramel·Litzada
Aquesta recepta que
avui us presento està feta amb un nou ingredient que he descobert aquesta
setmana santa. És el celeri, també conegut com a Api blanc, Api-rave o “Apio-Nabo”. El
Celeri és una arrel gruixuda i esfèrica amb un potent sabor a api, però més
suau. No el trobareu a tot arreu, jo per exemple, el vaig comprar al Mercat de
Santa Caterina.
Ingredients (4
persones)
1 ceba gran
2 cullerades de
sucre moscovat
1 raig de conyac
½ celeri (api-rave)
Brou de pollastre o
verdures
Sal
Formatge parmesà o
pernil salat
Per començar talleu
la ceba a la juliana, disposeu-la en una cassola al foc i afegiu el sucre, el
conyac i un polsim de sal. Deixeu coure a foc suau fins que la ceba quedi tova
i caramel•litzada. A continuació peleu el celeri i talleu-lo a trossets. A la
cassola on teniu la ceba afegiu uns 200 ml de brou i seguidament el celeri.
Cuineu-ho tot junt durant 30 minuts aproximadament. Si observeu que la crema us
quedarà massa espessa afegiu una mica més de brou. Tritureu amb el túrmix i
serviu-lo amb unes llesques de parmesà o pernil salat.
Comentaris