salSitxes vegetalS


Com ja sabeu fa temps que em vaig proposar incorporar a la meva dieta el consum de proteïnes vegetals i reduir-ne les animals, fins al punt que actualment prevalen les vegetals sobre les animals. Hi ha gran varietat, el tofu, seitan, tempeh i els llegums combinats amb algun hidrat de carboni...
Us haig de dir que el tofu, per exemple, presenta un gust massa insípid, la solució: aquesta recepta que us presento avui. Una adaptació de la de llibre "Dietas Especiales II" de Thermomix.

Per a 4-5 salsitxes grans

250 grams de tofu
50 grams d’avellanes
50 grams de margarina de soja (o de la normal)
1 pebrot vermell escalivat
100 grams de xampinyons
50 grams de flocs de civada o soja texturitzada
1 ou
50 grams de pa rallat
Llavors de lli o sèsam
Opcionalment: pebre vermell, curri, pebre negre, herbes provençals, bitxo o
2 cullerades de sofregit casolà (all, ceba i tomàquet)


Tritureu les avellanes a la picadora. Afegiu bloc el tofu, el pebrot escalivat (sense la pell), el xampinyons (ben nets), els flocs de civada, l’ou, el lli o el sèsam, el pa rallat, la sal i l’espècie que més us agradi o el sofregit. Tritureu-ho tot fins que els ingredients quedin ben barrejats i el resultat sigui una pasta homogènia. Ompliu una màniga pastissera amb aquest preparat (no és del tot necessari però va bé).

Prepareu unes làmines de paper film sobre una superfície plana. Talleu la punta de la màniga pastissera en funció del gruix que vulgueu per a les vostres salsitxes i poseu-hi part del preparat de tofu, emboliqueu-la formant un cilindre d’uns 7-10 cms de llargs i deixeu lliures 2-3 cms dels laterals per poder tancar-la hermèticament per ambdós costats.  Seguiu el mateix procediment amb la resta del preparat.

Coeu les salsitxes al vapor durat 40 minuts aproximadament, un cop fora del foc, deixeu temperar i reserveu a la nevera unes 2-3 hores. Passat aquest temps ja podeu consumir les salsitxes vegetals.

Comentaris

Núria ha dit…
Ruben, quina pinta! Jo tambè he fet aquest canvi, una pena que jo no pugui ni menja soja, ni seitán, perque dona moltes posibilitats.
Es una recepta genial!!

Núria

Entrades populars