DONUTs



Un petit gran luxe a l'abast de tothom. Els teus propis Donuts! Teniu dues opcions, la versió fregida i la versió al forn, totes dues ben bones. Animeu-vos!

Per a 8-10 unitats

10-12 beines de cardamom
La pell d’una taronja
220 grams de farina de rebosteria
80 grams de farina de força
1 polsim de sal
80 ml de llet
40 grams de mantega
25 grams de llevat premsat
30 grams de sucre invertit (mireu aquí)
1 ou
Oli de girasol per fregir (si opteu per l’opció de fregir-los)



Bulliu la llet amb 2-3 beines de cardamom esclafades (el que dóna gust són les llavors que hi ha a l'interior) i dos talls de pell de taronja (sense la part blanca), apagueu el foc i coleu la llet quan sigui tèbia. Ratlleu la resta de la pell de la taronja i esclafeu la resta de beines de cardamom. Traieu-ne les llavors que hi ha a l’interior (són boletes negres petites) i tritureu-les amb el morter o amb l’accessori picador. Ull! Només heu de fer servir les llavors. En un recipient, barregeu la llet, l’ou, la mantega, el llevat, la sal i el sucre invertit, incorporeu les farines, les llavors de cardamom en pols i la ratlladura de taronja. Pasteu la massa uns 10 minuts i reserveu-la tapada amb paper film durant 1 hora i mitja aproximadament. Passat aquest temps, disposeu la massa en una superfície untada amb oli i estireu-la amb el corró fins que tingui 1 cm de gruix. Feu cercles amb un talla-pastes o qualsevol altre accessori rodó i amb un de més petit feu el forat central. Disposeu els donuts en una plata o safata i deixeu-los llevar de 3 a 4 hores.

Si opteu per la versió original, fregiu-los a la paella amb oli abundant 2 minuts de cada costat i reserveu-los en paper de cuina absorbent.

Si opteu per la versió light, preescalfeu el forn a 180º quan estigui a punt de finalitzar el procés de llevat i coeu-los durant 15-20 minuts (fins que estiguin dauradets)

Per al glacejat, barregeu 2 cullerades de mantega fosa, 3 cullerades d’aigua i 6-8 cullerades de sucre glas i pinteu els donuts.

Comentaris

Entrades populars