MusaCa 100% vegEtal




Seguim amb les proteines vegetals. Coneixeu la soja texturitzada?? No?? Us demano si us plau que la proveu amb aquesta o una altra bolonyesa, la trobareu a les botigues de dietètica i en diversos formats. Té fins i tot més proteines que la carn…

Ingredients (4 persones)

1 porro
1 ceba
1 pastanaga
2 alls
200 grams de tomàquet triturat
100-150 grams de soja texturitzada
Oli
Aigua
2 cullerades de tàperes (opcional)
4 albergínies
Pebre i sal
Bitxo (opcional)


Per començar escaliveu les albergínies al forn i hidrateu la soja texturitzada amb 100 grams d’aigua (o brou si en teniu). Per una altra banda, piqueu els alls, el porro, la ceba i la pastanaga i sofregiu-los amb oli a la paella, afegiu el tomàquet, salpebreu i tireu un bitxo (opcional) i cuineu-ho tot plegat uns 15-20 minuts. Afegiu la soja texturitzada i cuineu uns 5 minuts més. Per acabar afegiu les tàperes, retireu el bitxo i reserveu el farcit.

Un cop les albergínies s’hagin escalivat, agafeu 4 motlles individuals i cobriu la base i les parets del motlle amb la part més externa de l’albergínia. Reserveu la carn de l’albergínia en un plat a banda. Seguiu el mateix procediment amb les 3 albergínies restants. Piqueu la carn d’albergínia que teniu reservada. Farciu les albergínies amb una capa de la bolonyesa vegetal i una de carn d’albergínia, i així successivament. Un cop tingueu els 4 motlles plens, cobriu la part superior amb la port restant de l’albergínia i reserveu-los a la nevera amb un pes a sobre.

En el moment de consumir, desemmotlleu i escalfeu al forn o al microones. Podeu acompanyar les albergínies, amb una mica de cuscús, quinoa…


Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
M'agrada manipular la soja i tastar-ne en les seves variants. Però texturitzada no n'havia vist mai... ben curiosa, oi? Sembla un flam!

Entrades populars