HamburgUesa de MongeTa del ganXet i ArròS


Tot just vinc de Cal Lluis on he pogut veure les plantes de mongeta del ganxet que acabava de plantar en el seu hort i vet aquí una nova recepta que tenia previst publicar justament amb aquest producte.

Per cert, en Lluis m'ha dit que la mongeta del ganxet es desfà a la boca...

Per a més informació: http://www.mongetadelganxet.cat/

Per altra banda us aconsello que us mireu aquest altre web on es parla de la combinació de llegums amb cereals: http://www.etselquemenges.cat/rebost/els-fesols-o-mongetes/


INGREDIENTS (4 unitats)

150 grams de mongeta del ganxet cuita
150 grams d'arròs
Julivert fresc picat
1 all
10 tomàquets confitats en oli
Opcionalment: 2 cullerades de flocs de civada o pa ratllat
Sal

Bulliu l'arròs en aigua abundant, l'all i un polsim de sal. Reserveu-lo. Seguidament tritureu la mongeta del ganxet cuita i els tomàquets confitats, afegiu-hi l'arròs i el julivert i tritureu un minut més. Rectifiqueu de sal i afegiu els flocs de civada. Barregeu bé i reserveu a la nevera. Per fer les hamburgueses agafeu un grapadet de massa, formeu una bola i aplaneu-la. Volta i volta a la paella/planxa amb una mica d'oli i s'ha acabat...

La font d'aquesta recepta és la revista CUINA de gener. Quan torni a passar per les meves mans us indicaré qui és el xef.

Bon profit!

Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Fantàstica recepta! Sóc del Vallès, el territori de les mongetes del ganxet. I dono fe que aquestes mongetes se'ns desfan a la boca! Aquest cap de setmana ens va deixar el pare fundador de les mongetes, Ramon Casamada, bon pagès i gran persona. Petons
Raquel Marfà ha dit…
Ruben fa molt bona pinta aquesta recepta, i més si les mongetes son les del meu pare, jejeje, el meu pare està contentíssim. Moltes gràcies!!!

Entrades populars