llOm al wHiskY


Aquesta recepta és una tapa típica de Sevilla. És molt bona i es fa en un tres i no res. Un consell: no cal que utilitzeu un Cardhu per fer-la...



Ingredients (4 persones)

16 talls de llom
3 cebes grans
1 cabeça d’all
1 cullerada de farina
1 got i mig de whisky
1 got d’aigua
½ llimona
1 pastilla de caldo de pollastre o verdures
Oli, pebre, sal


Per començar peleu i talleu la ceba ben fina i dos grans d’all. Sofregiu-los a la paella, afegiu una mica de sal i quan la ceba sigui transparent, afegiu la cullerada de farina i cuineu uns minuts més i reserveu.

Per altra banda, marqueu el llom a la paella o a la  planxa amb una mica d’oli on tindreu distribuïts pel voltant la resta d’alls (sense pelar) amb un petit tall (perquè deixin anar el gust). Heu posat una mica de sal i pebre?? Reserveu el llom.

A la mateixa paella on heu marcat el llom, tireu el suc de mitja llimona i el whisky, cuineu uns minuts perquè s’evapori l’alcohol i afegiu el got d’aigua i la pastilla de caldo, un cop s’hagi dissolt la pastilla, afegiu la ceba que teníeu reservada, barregeu i incorporeu el llom. Deixeu que faci xup-xup uns 10-15 minuts i serviu calent.

Comentaris

Entrades populars