RissOTo de vErdurEs i temPeh


El tempeh és un derivat de la soja sovint presentat en forma de blocs rectangulars amb els grans de la soja semi-enters units per un miceli. Té un gust fort i és ric en proteïna de bona qualitat. Particularment de les proteïnes vegetals que he provat fins ara, és la que mñes m'agrada.
La soja, que conté una gran quantitat de proteïnes, és força difícil de digerir encara que estigui totalment cuita, per això se la processa o es fermenta per poder-la assimilar millor. Un d'aquests productes és el tempeh que s'obté amb la fermentació del gra de soja (per això es poden apreciar a simple vista els grans trossejats). En ésser un producte fermentat és indicat per regenerar la flora intestinal i conté la vitamina B12 (molt important per a l'assimilació del ferro entre d'altres) inexistent al regne vegetal, per això és un menjar molt apreciat pels vegetarians i "vegans".És també ric en proteïnes, greixos insaturats, vitamines del grup B (B1, B2 i B12) i minerals com ara el calci, el fòsfor i el ferro.
Es pot cuinar de la mateixa manera que es faria amb les carns. Gràcies Viquipèdia ;-)


Ingredients (4 persones)


200 grams d'arròs
1 ceba gran
1 gra d'all
1 carbassó
2 pastanagues
100 grams de xampinyons
4 cullerades de salsa de soja
1 bloc de tempeh
1 litre de brou de verdures
4 cullerades de formatge parmesà
Pebre i sal


Per començar, renteu, peleu i trossegeu totes les verdures i saltegeu-les a la paella amb una mica d'oli, primer la ceba i l'all, seguidament la pastanaga, a continuació el carbassó i per acabar els xampinyons. Un cop observeu que s'ha evaporat l'aigua de les verdures, afegiu la salsa de soja i el tempeh tallat a dauets, cuineu uns minuts més i afegiu-hi l'arròs. Aboqueu el brou de mica en mica i remeneu continuament, quan observeu que l'arròs ha absorbit tot el brou, afegiu-ne una mica més i així successivament. Salpebreu i afegiu el formatge uns minuts abans de treure'l del foc. Tapeu uns minuts i serviu.





Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Uau! Quin troç d'arròs! M'encanta el tempeh i aquest arròs reuneix totes les condicions per ser deliciós! Petons

Entrades populars