RissOTo de vErdurEs i temPeh
El tempeh és
un derivat de la soja sovint presentat en forma de blocs
rectangulars amb els grans de la soja semi-enters units per
un miceli. Té un gust fort i és ric en proteïna de
bona qualitat.
Particularment de les proteïnes vegetals que he provat fins ara, és
la que mñes m'agrada.
La
soja, que conté una gran quantitat de proteïnes, és força difícil
de digerir encara que estigui totalment cuita, per això se la
processa o es fermenta per poder-la assimilar millor. Un d'aquests
productes és el tempeh que
s'obté amb la fermentació del gra de soja (per això es poden
apreciar a simple vista els grans trossejats). En ésser un
producte fermentat és indicat per regenerar la flora
intestinal i conté la vitamina B12 (molt
important per a l'assimilació del ferro entre d'altres)
inexistent al regne vegetal, per això és un menjar molt
apreciat pels vegetarians i "vegans".És també
ric en proteïnes, greixos insaturats, vitamines del grup B
(B1, B2 i B12) i minerals com ara el calci,
el fòsfor i el ferro.
Es pot cuinar de la mateixa manera que es faria
amb les carns. Gràcies Viquipèdia ;-)
Ingredients (4 persones)
200 grams d'arròs
1 ceba gran
1 gra d'all
1 carbassó
2 pastanagues
100 grams de xampinyons
4 cullerades de salsa de soja
1 bloc de tempeh
1 litre de brou de verdures
4 cullerades de formatge parmesà
Pebre i sal
Per començar, renteu, peleu i trossegeu totes
les verdures i saltegeu-les a la paella amb una mica d'oli, primer la
ceba i l'all, seguidament la pastanaga, a continuació el carbassó i
per acabar els xampinyons. Un cop observeu que s'ha evaporat l'aigua
de les verdures, afegiu la salsa de soja i el tempeh tallat a dauets,
cuineu uns minuts més i afegiu-hi l'arròs. Aboqueu el brou de mica
en mica i remeneu continuament, quan observeu que l'arròs ha
absorbit tot el brou, afegiu-ne una mica més i així successivament.
Salpebreu i afegiu el formatge uns minuts abans de treure'l del foc.
Tapeu uns minuts i serviu.
Comentaris