tallarinEs de CarbasSa a lA CarbonAra
Fa uns dies uns companys em van parlar d’aquest plat que els van servir a l’Hotel el Monegal i com em vam parlar tant bé vaig decidir fer-les a casa.
Per fer aquestes tallarines és convenient que feu servir una mandolina, les tallarines són 100% de carbassa i combinades amb una salseta carbonara queden boooníssimes!!!
Necessitareu:
1 carbassa petita
2 rovells d’ou
100 ml de crema de llet o llet evaporada
100 grams de pernil/cansalada o bacon
Una ceba tendra
Oli d’oliva
Pebre i sal
Poseu una cassola al foc amb aigua i un pols de sal. Peleu la carbassa i talleu-la a tires ben fines. Quan l’aigua arrenqui el bull afegiu-hi les tires de carbassa i coeu-les durant només 1 minut. Tot seguit passeu-les a un recipient amb aigua ben freda (utilitzeu glaçons si cal) i coleu-les.
Per una altra banda piqueu la ceba finament i coeu-la a foc baix en una paella amb una cullerada d’oli. Un cop veieu que comença a daurar-se, afegiu-hi el pernil-bacon o cansalada tallat a daus. A continuació afegiu-hi la crema de llet o la llet evaporada, salpebreu i remeneu. Al cap de 2-3 minuts, afegiu-hi els rovells d’ou i retireu ràpidament del foc. Afegiu finalment les tallarines de carbassa i serviu tot seguit.
Comentaris
petonets