cuinA silvesTre - xarop de pinyEs
Fa uns mesos vaig fer un taller de plantes medicinals. Després d'assaborir la "cuina silvestre" del Restaurant la Calèndula, he decidit compartir amb vosaltres part de les coses que vaig aprendre en aquest taller ja que estic segur que podreu aplicar-les a la vostra vida quotidiana. Espero que el trobeu interessant. A mi almenys m'ho va semblar.
Per començar us diré que quan hi ha lluna plena, les plantes tenen més principis actius i que es millor recol·lectar-les al migdia i abans que floreixin (tret que necessitem les flors).
Atès l'època de l'any en la que ens trobem, aquí teniu la recepta d'aquest xarop antitusiu, expectorant, d'efecte balsàmic i que va molt bé si teniu irritada la gola... Però el que jo us proposo és incloure'l a les vostres receptes com un ingredient més! Proveu-lo per exemple amb un iogurt natural, mató o formatge fresc, feu una vinagreta per a l'amanida, per endolcir els vostres pastissos, per fer unes galetes...
Necessiteu:
20-30 pinyes d'avet o cedre verdes
Sucre morè o de canya
1 pot de vidre gran
Una mica de paciència...
Talleu les pinyes a rodanxes fines, obriu el pot i feu una capa de pinyes a la base, cobriu-la amb una capa de sucre i així successivament alternant pinyes i sucre fins que ompliu el pot. Tapeu el pot i deixeu-lo a sol i serena durant 2 mesos aproximadament. Obtindreu un xarop de pinyes que haureu de passar (sense les pinyes ja ) a un altre recipient d'un vidre de color fosc atès que conservarà millor les propietats.
Comentaris
Em sap greu. Doncs és estrany, a mi no em va passar. A més pensa que el sucre és un conservant...Jo de tu tornaria a provar. Aquesta vegada per assegurar-te prova d'esterilitzar el pot, que tanqui bé i si vols cou-lo al bany maria per obtenir el buit i a més acceleraràs el procés.
Ja m'explicaràs!
Salut