gAletes d'espeltA, civada i nAbius vermellS
L'espelta és un dels primers cereals coneguts per l'home. És el més antic dels blats i fa més de 7.000 anys que alimenta els habitants del Mediterrani. Ofereix major quantitat d'aminoàcids essencials que el blat comú i el supera també en riquesa vitamínica i mineral.
La civada destaca pel seu contingut en proteïnes amb un alt nombre d'aminoàcids, lípids o greixos vegetals, hidrats de carboni, vitamines, minerals i oligoelements. De fet, és el cereal més complet, la que conté la major quantitat d'aquests elements i és, a més, fàcil de digerir. És, doncs, una important font d'energia que augmenta el rendiments, tant físic com mental, i equilibra l'organisme.
Utilitzeu el cercador del bloc per trobar més receptes amb aquests dos ingredients.
Per cert, aquest iogurt natural que veieu a la foto està acompanyat amb el xarop de pinyes del que us en n'he parlat ara fa uns dies.
Doncs bé, aquestes galetes porten aquests 2 ingredients dels que us acabo de parlar i a més són boníssimes. Us he convençut???
Necessiteu:
90 grams de farina d'espelta
120 grams de flocs de civada
90 ml d'oli de girasol
3 cullerades de sucre moré o xarop de poma
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de llevat químic
1 ou
Nabius vermells
Barregeu tots els ingredients. Per fer-ho, jo he utilitzat l'accessori picador del túrmix, però no és del tot necessari. Cobriu la safata del forn amb paper sulfuritzat i esteneu la pasta resultat. Estireu-la amb el corró fins que aconsegui un gruix de mig centímetre aproximadament. Coeu al forn a 180 graus uns 12 minuts. Una vegada fora del forn talleu la galeta gegant en porcions individuals.
Comentaris