panAcota de carquiNyolis o galetEs "napolitAnes"
Tinc un company de la feina (en Quim) que l’altre dia ens explicava que en un restaurant s’havia demanat per postres un flam de carquinyolis. Doncs bé he fet un flam i he fet una panacota i trobo que és més bona la panacota. Així que aquí teniu aquesta recepta italiano-catalana…
Idea: També la podeu fer amb galetes napolitanes. Únicament heu de substituir els carquinyolis per galetes.
Necessitareu:
300 ml de beguda d’ametlla
200 ml de nata (vaca o soja)
Carquinyolis
6 fulls de gelatina o una culleradeta d’agar agar en pols
Per al caramel
200 ml de licor d'ametlla o semblant
Unes gotes de suc de llimona
50 grams de sucre
Per començar en un cassó al foc feu una reducció amb el licor, el suc i el sucre fins que obtingueu un caramel. Tireu una mica d’aquest caramel en motlles individuals. Per una altra banda tritureu o esmicoleu els carquinyolis (això va a gustos). Reserveu-ne algun per decorar al final.
Per acabar, bulliu la beguda d’ametlla, amb la nata, apagueu el foc i afegiu la gelatina (els fulls hidratats prèviament i escorreguts o l’agar-agar en pols). Afegiu els carquinyolis esmicolats i barregeu bé. Aboqueu el resultat en els motlles i poseu un carquinyoli sencer damunt de tot (surarà). Reserveu unes hores a la nevera fins que gelifiqui i desemmotlleu en el moment de servir.
Comentaris