pAstís esponjÓs de xocolata amb oli d'oliVa i Sal
FeliÇ 2013! Comencem l'any amb bon peu, una de xocolata!
No, no, no. No és una altra recepta d'un pastís de xocolata, és LA RECEPTA DEL PASTÍS DE XOCOLATA. Quina textura...Serviu-lo amb un raig d'un bon oli d'oliva i una mica de sal. Espectacular!
Necessiteu:
150 grams de xocolata negra
150 grams de mantega amb sal
50 grams de sucre
5 ous
Oli d'oliva i sal (per acompanyar) - opcional
Separeu les clares dels rovells. Munteu per una banda els rovells amb el sucre i afegiu la xocolata fosa amb la mantega. Reserveu (és important que perdi una mica d'escalfor abans de barrejar amb les clares). Per una altra banda munteu les clares a punt de neu (ja sabeu que a temperatura ambient munten millor) i barregeu amb suavitat amb la xocolata. Aboqueu en un motlle i coeu al forn 20-25 minuts a 180 graus. Si, ja ho sé, no m'he descuidat la farina, aquest pastís no porta farina...
Comentaris