hamburgueSa de tOfu i carbaSsa a la mostaSsa
Com ja sabeu m’he proposat que
molts de vosaltres incorporeu a la vostra dieta la proteïna vegetal per així
reduir (encara que sigui una mica) l’animal. De les que conec trobo que el tofu
és amb diferencia la més insípida, tot i això, aquí teniu aquestes
super-hamburgueses que contenen tofu i que queden molt gustoses. Mireu mireu:
Necessitareu:
½ bloc de tofu dur
200 grams de carbassa (pelada,
eh!)
2 pastanagues (peleu-les també)
1 ceba petita
1 all
Flocs de civada
8-10 tomàquets assecats
1 rajolí de salsa de soja
(opcional)
Oli
Sal, pebre
Mostassa (en gra mólta) o curri
Poseu la paella al foc amb una
mica d’oli, piqueu la ceba i l’all i sofregiu-los, afegiu la pastanaga i la
carbassa trossejades i cuineu-les fins que quedin toves. A continuació afegiu
el tofu tallat a daus, salpebreu, afegiu la salsa de soja i els tomàquets assecats
picadets. Afegiu-hi també el curri o la mostassa. Ara només cal que afegiu els flocs de civada, ho barregeu tot i ho passeu a l’accessori picador de
la batedora elèctrica i tritureu (sense convertir-ho en un puré). El resultat ha de ser pasta consistent que reservareu a la
nevera 1-2 hores (afegiu-hi més flocs si no heu aconseguit aquesta consistència). Ara només cal que li
doneu forma d’hamburguesa, les congeleu per cruspir-vos-les en un futur no gaire llunyà o les cuineu a la planxa en un tres i no res.
Comentaris
Jo normalment els compro de 400 grams (200 grams per tant). Prova-les perquè són boníssimes i si tens qualsevol altre dubte ja saps.
Slts.
Ruben