pizZa de carXofes i formAtge d'anAcards (vegAna)


Cada vegada hi ha més persones que decideixen reduir el consum d'aliments d'origen animal. Els que em seguiu ja haureu detectat que  una de les finalitats del bloc és facilitar-vos aquesta tasca. Vaig trobar aquesta recepta al llibre Delicias Veganas d'en Toni Rodriguez (xef-pastisser de l'establiment Lujuria Vegana). I que té d'especial aquesta pizza? Doncs que el formatge es fa amb anacards. Curiós i sorprenentment bo!


Ingredients:

Per a la massa:

200 grams d'aigua
30 grams d'oli d'oliva
20 grams de llevat de forner premsat
400 grams de farina
1 culleradeta de sal

Per al formatge:

100 grams d'anacards
350 ml d'aigua
2 cullerades de llevat de cervesa
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'agar-agar

8-10 cullerades de tomàquet fregit (si és casolà, millor)
10-12 tomàquets cirerol
6-8 xampinyons
1 pot de cors de carxofa en conserva
Orenga

Per començar prepareu el formatge triturant els anacards, amb l'aigua, el llevat de cervesa i la sal. Us ha de quedar una salsa fina i sense grumolls. Tot seguit bulliu-la (comprovareu que la salsa s'espesseix), traieu del foc i afegiu la cullerada d'agar-agar. Reserveu a la nevera uns 30 minuts.

Tot seguit,  en un bol barregeu la farina, l'aigua, la sal, el llevat i l'oli d'oliva. Treballeu bé la pasta i deixeu reposar 20 minuts. Cobriu la superfície amb una mica de farina, estireu-la i passeu-la a la plata del forn que fareu servir. Cobriu la superfície de la pizza amb el tomàquet i coeu al forn durant 10 minuts a 180º i retireu del forn.

Talleu els tomàquets cirerol i els xampinyons (ja els heu rentat??). Talleu també les carxofes. Distribuïu els tomàquets, les carxofes, els xampinyons i el formatge a la pizza i tireu una mica d'orenga al damunt. Coeu al forn 180º durant 15 minuts.



Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Sorprenent, sí! Formatge d'anacards! És ben bé que sempre es poden aprendre coses, a la cuina... he he. Una pizza boníssima, Ruben!

Entrades populars