mAndonguillEs de SEiTAn


Unes mandonguilles ideals per a dies plujosos com el d'avui. Continuem reduint el consum de proteïna animal. Espectacularment bones!

Ingredients (15 mandonguilles)

Per a les mandonguilles necessitareu:

1 bloc de seitan
2 alls
1 cullerada de coriandre fresc picat
1 cullerada de julivert fresc picat
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 cullerada de flocs de civada
1 ceba petita picada
Pebre negre
Pa rallat
Oli i sal

Per a la salseta:

6-8 tomàquets vermells
1 pastanaga
1 porro
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 got de vi negre
6 xampinyons
Pebre i sal

Per fer les mandonguilles comenceu sofregint la ceba amb una mica d'oli a la paella, quan agafi color afegiu-la a la resta d'ingredients tret del pa rallat i tritureu-los. Afegiu a la pasta obtinguda el pa rallat a poc a poc fins que obtingueu una consistència que us permeti manipular les futures mandonguilles sense que us enganxi a les mans. Reserveu una horeta a la nevera i després doneu-li la forma de boletes.
Segelleu-les (daureu-les ;-) en una paella amb oli.

Per a la salsa, piqueu els pebrots i el porro, peleu i talleu a rodelles la pastanaga i lamineu els xampinyons (ja heu rentat totes les verdures??). Sofregiu-les uns minuts a la paella, afegiu el vi i espereu uns minuts perquè s'evapori l'alcohol. Finalment tireu-hi el tomàquet rallat i tamissat, salpebreu i cuineu uns 10 minuts més. Afegiu les mandonguilles a la salsa i que facin xup-xup uns 5 minuts a foc baix. Serviu.




Comentaris

Entrades populars