soPa de tomàQuet amb fArigola


Ja torno a ser per aquí. Aquesta vegada us porto una sopa que he après a fer aquest estiu. Sopa??? A l'estiu?? Si. La podeu servir tèbia o fins i tot freda (i no, no és un gaspatxo)...

Necessitareu:

500 grams de tomàquets ben madurs i vermells
1 pebrot verd
1 ceba petita
2 alls
Un got d'aigua o brou de verdures
Una branqueta de farigola
Un pols d'herbes provençals
Oli
Sal

Per una banda escaliveu el tomàquets al forn, amb un raig d'oli, una mica de romaní i un dels alls trinxat (en 30 minuts aproximadament els tindreu). Reserveu-los.

Per l'altra, sofregiu a la cassola amb una mica d'oli: la ceba, el pebrot verd i l'altre all (tot ben picat) i quan sigui transparent afegiu els tomàquets escalivats. Aboqueu també el brou o l'aigua i afegiu les herbes provençals. Tritureu-ho tot amb el túrmix i cuineu uns 20 minuts a foc lent juntament amb la branca de farigola. Un cop hagin passat els 20 minuts, coleu i serviu.

Comentaris

Gemma ha dit…
AHir la vaig veure molt semblant a un altre blog, i em va semblar una idea sensacional! És el gaspatxo català, je je je... Amb la farigola ha de combinar molt bé!
Núria ha dit…
Ostres quina bona idea! Una combinació molt bona. A casa tenim una farigola i ens agrada molt el tomàquet, així que la provarem! :)

Entrades populars