crOquetes de carbAssó i mEnta amb peRniL
La recepta d'aquestes croquetes la vaig extreure d'un llibre de la biblioteca i ara no us sé dir el títol, el que sí sé és que la recepta és d'en Pep Salsetes...i per tant tenen l'éxit assegurat ;-)!
Necessitareu:
2 carbassons
1 ceba
1 all
fulles de menta
Pernil salat picat al gust (opcional)
800 grams de llet o de brou
150 grams de farina
150 grams de mantega
oli
pebre
Sal
per a l'arrebossat:
Ou, farina i pa ratllat.
Renteu i talleu els carbassons a dauets ben petits. A banda, en un cassó escalfeu la llet o el brou i salpebreu (ull si el brou ja és salat). Per l'altra, piqueu la ceba i l'all i sofregiu-los a la paella amb una mica d'oli, afegiu el pernil, quan la ceba sigui transparent afegiu el carbassó i cuineu-ho tot junt uns minuts més. Afegiu la mantega, un cop fosa, afegiu la farina i cuineu-la uns minuts. Aboqueu a poc a poc la llet calenta i remeneu bé fins que s'espesseixi i no us quedi cap grumol. Afegiu ara la menta picada i reserveu a la nevera. Feu les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat...
Suggeriment: Si voleu que les vostres croquetes siguin més gustoses podeu afegir una culleradeta de pebre vermell dolç a la llet o el brou.
Bones festes a tothom!
Comentaris